Carter jobb Jordannél

2001.11.08. 13:04
Az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) legutóbbi játéknapján elveszette veretlenségét a Sacramento Kings. Kikapott a Washington Wizards is, melyben a hatszoros NBA győztes Michael Jordan 32 pontja is kevésnek bizonyult a végső diadalhoz. Győzött viszont a Toronto Raptors - a kanadai gárda legjobbja Vince Carter volt, aki 39 ponttal, 10 lepattanóval és 6 gólpasszal a nap legjobbja címét is kiérdemelte.
Az idei NBA-szezonban az érdeklődés középpontjában álló Washington Wizards - Michael Jordan kiváló játéka ellenére - kilencpontos vereséget szenvedett a Boston Celticstől. Pedig a 38 éves kosaras mindent elkövetett, hogy újdonsült egyesülete győzelemmel térjen haza a bostoni kirándulásról. "Air Jordan" szokáshoz híven ezúttal is kiemelkedett a mezőnyből, 32 dobott pontjánál, és 8 lepattanó szerzésénél most sem volt jobb senki a Wizardsban. Hiába játszott azonban fantasztikusan, egymaga ő sem tudta legyőzni a 31 pontos Walker által vezérelt Celicset.

A játéknapon Jordanen és Walkeren kívül még két játékos jutott túl a harmincpontos "álomhatáron". A képzeletbeli versenyt a torontói Vince Carter nyerte, aki 39 ponttal szórta meg a Golden State Warriors együttesét, oroszlánrészt vállalva a Raptors 102-92-es győzelméből. Carter mellett a frissen igazolt Hakeem Olajuwon is kivette részét a sikerből, ha a pontgyártásban nem is jeleskedett- összesen 4 pontot szerzett-, de szerzett 10 lepattanót, és adott két gólpasszt.

A "dobogó második fokára" Predrag Sztojakovics állhatott fel - 36 ponttal volt az Indiana-Sacramento meccs legeredményesebb játékosa. A jugoszláv vendégmunkásra nem lehet panasz, hiszen az eddig lejátszott fordulókban rendszeresen kibérelte a mérkőzések statisztikáinak első helyeit. Öröme ezúttal azonban nem volt felhőtlen, mivel csapata, a Kings kikapott tizenkét ponttal, és elveszette veretlenségét az NBA-ben.

eredmények
Boston Celtics-Washington Wizards 104-95
Toronto Raptors-Golden State Warriors 109-92
Indiana Pacers-Sacramento Kings 116-104
Chicago Bulls-Detroit Pistons 73-97
Utah Jazz-Atlanta Hawks 96-89
Los Angeles Clippers-Memphis Grizzlies 108-92
New York Knicks-Cleveland Cavaliers 82-64