A Rangers nyerte a New York-i rangadót

2001.11.09. 15:33
Kilenc mérkôzést játszottak az NHL 25. játéknapján, melyek közül kiemelkedett az Islanders és a Rangers Nagy Aélma-beli rangadója: a városi derbit az utóbbi idôben egyre inkább magára találó NYR nyerte, s ezzel feljött az Atlanti csoport második helyére.
Valamivel több mint tizenhatezer nézô elôtt lejátszott derbin Alekszej Jasin révén a házigazda szerepét betöltô Szigetlakók hamar vezetést szereztek, s ekkor mindenki elkönyvelte, hogy az idényre renkívül megacélosodott Islanders újabb gyôzelmet könyvelhet el. A Rangers azonban másként gondolta, és egy szédületes, alig hatvanöt másodpercig tartó attakkal - Theo Fleury, Brian Leetch és Sandy McCarthy góljainak köszönhetôen - háromszor is bevette Chris Osgood ketrecét. A középsô harmadban Mark Parrish idei 13. találatával felcsillant az NYI elôtt az egyenlítés lehetôsége, egál helyett viszont ismét a vendégek jöttek: Radek Dvorak, Mark Messier és Eric Lindros közös triplájukkal eldöntötték a meccset. Veresége ellenére az Islanders továbbra is vezeti a Keleti konferenciát.

Nyolc gólt láthattak a szurkolók Bostonban is, ám a találatok elosztása miatt elégedetlenül távoztak a csarnokból, ugyanis a Bruins kikapott a Minnesotától. Pedig Szergej Szamszonov már a 17. másodpercben beköszönt a St. Paul-iaknak, akiket azonban nem zavart meg a korai gól, és Andy Brunette (ké-két találat és elôkészítés) vezetésével két harmad alatt egy ötöst hintettek a Bocsoknak, a házigazda - mely egyébként 56-szor lôtt kapura - csak az utolsó húsz percre tért magához, de ekkor csak a szépítésre futotta erejébôl. Szintén nyolcszor jelzett a góllámpa Buffalóban, és mindannyiszor a helyi Sabres hívei örülhettek . A Szablyák negyvenhárom löketet küldtek az Atlanta kapujára, s ezek közül jónéhány túljutott Milan Hnilickán, majd az ôt váltó Damian Rhodeson. A hazai csapatból tizenöten szereztek pontot, közülük is Curtis Brown vitte a prímet a maga két góljával. Parádézott Martin Biron is: a Dominik Hasek örökébe lépett portás 16/16-tal zárt, s ezzel idei elsô, karrierje nyolcadik shutoutját jegyezte.

Szenzációsan hajrázott Washingtonban a Carolina, mely szinte már az utolsó harmadok specialistájának számít, hiszen a Hurricanes játékosai igazából csak a negyvenedik perc után lendülnek játékba. Csütörtökön a Capitals bánta a raleigh-iek feltámadását, hiszen a fôvárosiak Peter Bondra és Ulf Dahlen találataival két harmad után simán vezettek. A záró periódusban aztán elôbb Sami Kapanen duplázott, majd Jeff O'Neiil is bevette Olaf Kölzig kapuját, így a Carolina már a második a Keleti konferenciában. Nyugaton a Calgaryé az ezüstérmes pôozíció, az idén megtáltosodott Lángok legutóbb Los Angelesben vetrék a Királyokat - Jarome Iginla duplájának köszönhetôen. Egyetlentalálat döntött Ottawában, s mivel ezt Martin Havlat szerezte, a hazaiak örülhettek, így Pat Roy-nak, a Colorado kapusának tovább kell várnia, hogy megszerezze kétszázadik gyôzelmét az Avalanche színeiben. Kellemesebb napot zárt kollégája, Pat Lalime, aki a gyôzelem mellett idei második shutoutjának (21/21) is örülhetett.

A 35. játéknap eredményei
New York Islanders-New York Rangers 2-6 (1-3, 1-1, 0-2)
Boston Bruins-Minnesota Wild 2-5 (1-4, 0-1, 2-0)
Buffalo Sabres-Atlanta Thrashers 8-0 (1-0, 2-0, 5-0)
Stl. Louis Blues-Vancouver Canucks 3-1 (0-1, 2-0, 1-0)
Washington Capitals-Carolina Hurricanes 2-3 (0-0, 2-0, 0-3)
Montreal Canadiens-Nashville Predators 3-1 (2-0, 0-1, 1-0)
Ottawa Senatros-Colorado Avalanche 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
Tampa Bay Lightning-Philadelphia Flyers 1-2 (0-1, 0-1, 1-0)
Los Angeles Kings-Calgary Flames 2-3 (1-1, 1-2, 0-0)