A dánok elrontották a kézilabda ünnepet

2001.11.14. 19:53
Az olimpiai bajnok vendégszereplésével búcsúztatta a Magyar Kézilabda Szövetség a 245-szörös válogatott Kökény Beát. A találkozó szünetében pedig a tavalyi év legjobbjának választott Bojana Radulovicsot köszöntötték. A vendégek azonban nem voltak tisztelettel az ünnepre, hiszen a félidőben egy góllal vezettek, míg a mérkőzést végül három góllal nyerték a még csak alakulgató magyar válogatott ellen.
Kökény Bea
Mocsai Lajos szövetségi kapitány a múlt heti sajtótájékoztatón elmondta, csapatának leginkább a védekezést kell gyakorolnia, hiszen a védelemből hiányzik két meghatározó játékos, Kökény Bea és Simics Judit. Az FTC irányítóját ez alkalommal búcsúztatta a hazai szövetség, és a kezdődobást is a roppant népszerű Köke végezte el. A közönség pedig felállva köszöntötte a sok sikert megélt játékost.

Az olaszországi világbajnokságra készülő gárdák összecsapásán - ami az olimpiai döntő visszavágójának is tekinthető - mindkét gárda nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre, ennek köszönhetően nem esett sok gól. A 17. percben még csak nyolc gól született, egyenlő elosztásban. Ezután azonban először szerettek vezetést az északiak. Ezt az előnyt sajnos a félidő végéig meg is tartották Andersenék.

Világbajnokok ünneplése
Az első félidő közepén - magyar időkérés alkalmával - a hangosbemondó megkért négy fiatalembert álljanak fel, bemondta a nevüket, mire a közönség hangos ovációban tört ki. A négy úr - Imre Géza, Kovács Iván, Kulcsár Krisztián, Fekete Attila - november elején olyan tettet vitt végbe, amit a női kézisek szeretnének december elején. Világbajnokok lettek. Ők ugyanis a világbajnok párbajtőr válogatott.

Az olimpiai bajnok dánok vendégszereplésével búcsúztatta a Magyar Kézilabda Szövetség a 245-szörös válogatott Kökény Beát
A szünetben újabb ünneplés következett, hiszen a magyar és a nemzetközi szövetség ajándékokkal ismerte el Bojana Radulovics tavalyi teljesítményét. Az olimpián is kiemelkedőt nyújtó játékost a nemzetközi szakemberek 2000-ben a világ legjobbjának választották.

A második játékrészben amint a mieink közelebb kerültek, a dánok megrázták magukat és tartani tudták 2-3 gólos előnyüket. A találkozó vége előtt öt perccel pedig már öt volt a különbség - nem a mi javunkra. A dán kapus ismét a magyar játékosok mumusának bizonyult, és bizony a hazai támadásokba igen sok hiba csúszott.

Az utolsó percekben pedig - akárcsak Sydneyben - gyors kontrákkal és ebből szerzett gólokkal tudták tartani előnyüket a vendégek. Így hiába magyar ünnepnek indult a délután a SAP Csarnokban, az este már dán vigasságot hozott.

Magyarország - Dánia 19-22 (7-8)
Magyarország: Farkas A. - Balogh 2, Radulovics 1, Siti B., Pádár I. 3, Farkas Á. 4, Kirsner - csere: Sugár (kapus), Pigniczki 1, Kindl, Deli, Siti E. 3, Lőwy 3, Borók 1, Pálffy 1, Kulcsár A.

Dánia: Poulsen-Schmidt - Pedersen 3, Mortensen, Fruelund 1, Melgaard 2, K. Andersen 3, Roslyng-Hansen 4 - csere: Horlykke 2, Vestergaard 3, Touray, Daugaard 3. D.Andersen 1, Kiaerskou, P. Hansen, Johansen