Gerzson
-3 °C
3 °C
Keszler Andrea
ma 11:39
Keszler Andrea
Rövidpályás gyorskorcsolya

Csőd szélén a VK Becsej

2001.11.16. 17:20
A többszörös jugoszláv bajnok és kupagyőztes, tavaly Bajnokok Ligája-első óbecsei vízilabdacsapat szinte kilátástalan anyagi helyzetben van és az MTI értesülése szerint teljesen bizonytalan, hogy meg tudja-e rendezni a Bajnokok Ligájának egyik csoportküzdelmét a jövő héten.
A szponzorok hátat fordítottak a hajdani sikercsapatnak és a vezetők a múlt szombati bajnoki rajtra alig tudtak összeszedni annyi pénzt, hogy elutazzon az együttes a 80 km-re lévő Szabadkára. Ezen a héten nemegyszer már csak "száraz" edzést tartottak a pólósok, mert sötét volt az uszodában. A létesítmény villanyszámláját ugyanis már régen nem fizették, ezért kikapcsolták az áramot.

November 23-25. között a francia, a holland és a máltai bajnok vendégeskedne Óbecsén. Ez az egyik leggyengébb BL-selejtező csoport, a hazaiak könnyen továbbjuthatnának. Pénz azonban nincs, s ha a jugoszláv bajnok lemondaná a rendezést, akkor annak beláthatatlan következményei lennének.

"Tudomásom szerint ilyen esetben az adott ország bajnokát négy évre kitiltanák a Bajnokok Ligájából. Csak reménykedhetünk, hogy végül mégis Óbecsén rendezhetjük a tornát"- nyilatkozta az esetről Mészáros István csapatkapitány

Az elmúlt szezonban a VK Becsej együttesét erősítette két magyar olimpiai bajnok, Molnár Tamás és Biros Péter is. Mindketten azért (is) távoztak, s szerződtek a magyar bajnok Domino BHSE-hez, mert a csapat szétszéledt a pénztelenség miatt.