Klaudia
-4 °C
2 °C

Ismét kivégezték a Washingtont

2001.11.16. 12:32
Nyolc találkozó jutott az NHL 42. játéknapjára, melyen ismét bebizonyosodott: sok jó játékos még nem jelent feltétlenül jó csapatot. A bajnoki cím egyik várományosaként emlegetett Washington ugyanis ismét csúfos vereséget szenvedett - ezúttal Philadelphiában.
Alig több mint három és fél percre volt szüksége a Flyersnek, hogy eldöntse a két pont sorsát. Ez idő alatt ugyanis Keith Primeau, Jiri Dopita - a veterán csehnek ez volt az elsô NHL-gólja - és Mark Recchi is beköszönt Olaf Kölzignek. A Philly ezek után visszavett az iramból, ám a Capitals ellen ezen a napon még ez is belefért, hiszen a tavalyi idényt sérülés miatt szinte teljesen kihagyó John LeClair révén a második harmadban négyre, míg Simon Gagne góljával a végére ötre növelte a különbséget. Bár nem kapott gólt, mégsem könyvelhetett el shutoutot Brian Boucher a hazai kapuban, ugyanis a 36. percben térszszalaghúzódás miatt át kellett adnia a helyét Roman Cechmaneknek, aki szintén szűzen tartotta a ketrecet. Öt találatot láthatotta a tampai publikum is, ám a Lightning drukkerei ismét szomorkodhattak: hiába szerzett vezetést Vincent Lecavalier, majd a második harmadban - Mats Sundin és Alyn McCauley góljai után - hiába egyenlített Tim Taylor, a Toronto Alex Mogilnijnek köszönhetôen gyôztesen hagyhatta el az arénát.

A Juharlevelesekhez hasonlóan a Dallas is az utolsó pillanatokban lôtte a gyôztes gólt, ám a Csillagok jóval nagyobb halat akasztottak a Tampánál. Miután Mike Modano a meccs elején, majd a második játékrészben Joe Nieuwendyk három perc alatt kétszer is a Kings hálójába talált, a kaliforniaiak már temetni kezdték csapatukat. Kicsit korán, ugyanis Adam Deadmarsh még a második periódus vége elôtt szépített, majd a Bostonból érkezett jason Allison megismételte Nieuwendyk produkcióját, azzal a minimális különbséggel, hogy neki csak két percre volt szüksége a duplához. A végén aztán ismét a fejüket fogták a Királyok, hiszen Modano is csatlakozott az ismétlôkhöz, a maga részérôl keretbe foglalva a meccset.

Hasonló produktummal rukkolt elô Ladislav Nagy, a phoenix szlovák csatára, aki a San Jose ellen vállata csapata elsô és utolsó gólját. Az egykori St. Louis-inak fôleg a második találata volt fontos, ugyanis végképp elvette a Cápák kedvét: a Sharks a második harmad végén még vezetett, ám a Coyotes fantasztikus attakot produkált a végjátékban, háromszor is felvillantva a góllámpát. Vancouverben is duplázásnak tapsolhatott a nagyérdemű, Matt Cooke az elsô és a második húszpercben is átverte Fred Brathwaite-ot, a Blue portását, így Doug Weight már csak szépíteni tudott. A padlóról állt fel a Chicago ellen a Calgary: a vendég Blackhawks Ryan Vandenbussche és Steve Sullivan révén már kettôvel ment, amikor elôbb Jamie Wright, majd négy percel a zárás elôtt Dean McAmmond is betalált - a hosszabbításra aztán elfogyott a csapatok tudománya. Nem úgy, mint Bostonban, ahol a Bruins 1-3-ról egyenlített a Devils ellen, hogy aztán a ráadásban Joe Thornton góljával lenyomja a tavalyi másodikat.

A 42. játéknap eredményei
Calgary Flames-Chicago Blackhawks 2-2 h. u. (0-1, 1-1, 1-0, 0-0)
Phoenix Coyotes-San Jose Sharks 5-3 (2-2, 0-1, 3-0)
Vancouver Canucks-St. Louis Blues 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)
Los Angeles Kings-Dallas Stars 3-4 (0-1, 1-2, 2-1)
Boston Bruins-New Jersey Devils 5-4 h. u. (1-2, 1-1, 2-1, 1-0)
Ottawa Senators-Carolina Hurricanes 1-1 h. u. (0-0, 1-1, 0-0, 0-0)
Philadelphia Flyers-Washington Capitals 5-0 (3-0, 1-0, 1-0)
Tampa bay Lightning-Toronto Maple Leafs 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)