Gosjean-Hewitt döntő a Mesterek Kupáján

2001.11.17. 16:07
A két elődöntőt játszották le szombaton Sydneyben a férfi teniszezők 3.7 millió dollár összdíjazású Mesterek Kupáján. Az első találkozón meglepetés született, az indulását csak az utolsó pillanatban, a párizsi fedett pályás verseny megnyerésével biztosító Sebastien Grosjean 69 perc alatt legyőzte a Ken Rosewall-csoportban három győzelmet arató orosz Jevgenyij Kafelnyikovot. A mási elődöntőben az ausztrál Lleyton Hewitt Juan Carlos Ferrerót verte magabiztosan két játszmában.
Az idén két Grand Slam-elődöntőt (Melbourne, Párizs) elbukó Grosjean nem adott sok esélyt Kafelnyikovnak, rendkívül megbízhatóan teniszezett. A 39 perces első szett 5. játékában nyerte el riválisa adogatását, s előnyét már meg is őrizte. A folytatás még simább volt, a második játszmában 2:2 után Kafelnyikov már game-et sem nyert.

A másik elődöntőben Lleyton Hewitt, a világbajnoki pontverseny (ATP Race) új éllovasa 1 óra 30 perces mérkőzésen legyőzte a spanyol Juan Carlos Ferrerót. Az ausztrál teniszező vasárnap (magyar idő szerint 4 órától) a francia Sebastien Grosjean ellen lép pályára a 3.7 millió dollár összdíjazású sydneyi torna fináléjában.

A John Newcombe-csoportot veretlenül megnyerő hazai játékos az első játszma elején két breaklabdát hárított, majd 2:2 után elnyerte ellenfele adogatását, s 46 perc alatt jutott előnyhöz. A folytatásban sokáig csak az ausztrál szurkolók örülhettek, mert kedvencük a 2. szettben 4:0-ra elhúzott. Ferrero ekkor kezdte meg a felzárkózást, három játékot nyert sorozatban, de többre már nem futotta tudásából. Hewitt ugyanis nem zavarodott meg, megnyerte saját adogatását, majd 5:3 után újra breakelt, s ezzel eldöntötte az elődöntő sorsát.

Mesterek Kupája, elődöntők:
Grosjean (francia)-Kafelnyikov (orosz) 6:4, 6:2
Hewitt (ausztrál)-Ferrero (spanyol) 6:4, 6:3