Hewitt nyerte a Mesterek Kupáját

2001.11.18. 16:30
Az ausztrál Lleyton Hewitt nyerte a férfi teniszezők sydneyi Mesterek Kupáját, miután a döntőben 1 óra 55 perces, három játszmás mérkőzésen győzte le a francia Sebastien Grosjeant. A világbajnoki pontverseny (ATP Race) év végi legjobbja veretlenül lett első, így 1.52 millió dollárt kapott.
Lleyton Hewitt
A találkozó előtt még az sem volt biztos, hogy Hewitt pályára lép, ugyanis a US Open-győztes hazai játékos a szombati elődöntő után még lábsérülésre panaszkodott, és azt sem tartotta kizártnak, hogy visszalép a finálétól. Ehhez képest végig fölényben teniszezett, az első játszmában háromszor nyerte el ellenfele adogatását.

Hewitt alig hibázott, a három szett során mindössze 19 önhibát vétett, míg a francia 47-et. Az is igaz, hogy a nyerő ütések tekintetében Grosjean volt a jobb, 31-12-re, de ez nem sokat ért. Az ausztrál ugyanis a második és harmadik szettben egyszer-egyszer breakelt, s ez elég volt a sima győzelemhez. Hewitt idei 6., pályafutása 12. tornagyőzelmének örülhetett.

"Nagyon boldog vagyok a győzelem miatt. Az utolsó három hónapom álomszerűen alakult: megnyertem a US Opent, majd világelső lettem, s végül győztem a Mesterek Kupáján. Köszönöm edzőmnek, Darren Cahillnek és barátnőmnek, Kim Clijsternek a folyamatos segítséget. Nehéz utat jártunk végig, s végül a csúcsra értünk. A franciák elleni Davis Kupa-döntőt viszont még meg kell nyernünk. Nehéz dolgunk lesz, de optimista és magabiztos vagyok"- értékelte a mérkőzést Hewitt.

Mesterek Kupája, döntő:
Lleyton Hewitt (ausztrál)-Sebastien Grosjean (francia) 6:3, 6:3, 6:4