Továbbra is hibátlan a BL-ben a Fotex

2001.11.25. 19:00
A Fotex-Veszprém az egyik legerősebb csoportba került a kézilabda Bajnokok Ligájában, de a Magdeburg elleni ütközetig mindkét meccsét magabiztosan megnyerte. A német bajnok óriási erőbedobásra késztette a mieinket, de valamennyi magyar és idegenlégiós játékosunk emberfelettit nyújtott, és a Fotex megérdemelten nyert. Ezzel pedig továbbra is száz százalékos csoportjában, és nagy lépést tett a továbbjutás felé.
A múlt héten történelmi győzelmet aratott a Fotex a francia bajnok Chambery felett, hiszen az mégiscsak ritkaság, hogy a Bajnokok Ligájában tizenhat gólos - 29-13 - különbség alakuljon ki. A múlt héten Veszprémben Sterbik Árpád remekelt a kapuban, ez pedig megbabonázta a jó nevekből álló vendégeket. Tőle is, és a többi sztártól is hasonló teljesítményt várt a több mint kétezres nézősereg.

A Magdeburg elleni meccs előtt csak annyi volt biztos, hogy még egyszer ilyen tetemes különbség aligha adódik, ám a győzelemben joggal bízhattak a mieink, mégha a világ egyik legerősebb csapatával is kellett szembenéznie Zdravko Zovko csapatának.

Az összecsapás első félidejének elején kevés gól esett, mindkét csapat remekül védekezett. A Fotex azonban hamarabb találta meg a németek védekezésének ellenszerét, és Diaz valamint Jovic eredményességének köszönhetően a félidő derekára négygólos - 7-3 - előnyt szereztek.

A vendégek izlandi mestere, Gislason nem is nézhette tétlenül fiai vergődését, időt kért, és ezek után szívós küzdelemben közelített a Veszprémhez a Magdeburg. Stefansson nagyszerűen lőtt, az egyébként jól védő Sterbiket rendre megadásra késztette. A Fotex azonban nem hagyta magát, Pásztor is nagyon belelendült, és elsősorban az ő góljainak köszönhetően pár perccel a vége előtt ismét négy volt a mieink előnye.

A hajrára viszont a németek nagyon elkapták a fonalat, a már említett Stefansson mellett Perunicic és Kretschmar is villogni kezdett, ami együttesen azt eredményezte, hogy mindössze egyetlen gól előnyt volt képes a magyar bajnok a második félidőre átvinni. A második játékrész elején még jobban rákapcsoltak a németek, egyenlítettek, és kétszer is magukhoz ragadhatták volna vezetést, Sterbik azonban keresztül húzta a számításaikat.

A félidő közepén aztán hullámvölgybe kerültek a vendégek, és a mieink kihasználták ezt az átmeneti megingást, tíz perccel a vége előtt öt góllal, 22-17-re vezettek. A hajrában a Magdeburg mindent megpróbált, de nem tudták megszorítani a gyenge pont nélkül játszó magyarokat. A Fotex így száz százalékos, míg a németek a franciaországi döntetlen után begyűjtötték első vereségüket. A Veszprém nagy lépést tett a továbbjutás felé.

Jegyzőkönyv
Veszprém-Magdeburg 24-20 (12-11)
Veszprém, 2200 néző, V: Vakula, Ljudovik (ukránok)
Gólszerzők: Pásztor 6, Diaz 5, Saracevic 4, Jovic, Dzomba 3-3, Tóth, Gál, Perez 1-1, illetve Stefansson 6, Perunicic 5, Kretzschmar 4, Kulincsenko, Machulla 2-2, Stiebler 1
Hétméteresek: 3/3, illetve 2/2
Kiállítások: 10, illetve 6 perc