Kokó: Amerikai vagy mexikói lesz új ellenfelem

2001.12.06. 19:20
Új ellenféllel bokszol Kovács István a december 15-i berlini gálán. A magyar ökölvívó eredeti ellenfele, Mike Juarez az amerikai terrortámadás után fél a repülőúttól, ezért lemondta a találkozót. Olimpiai bajnokunk elmondása szerint egy amerikai vagy mexikói veresnyzővel fog küzdeni, feltéve ha leendő vetélytársa vállalja rövid felkészülési időt.
Várhatóan egy amerikai vagy mexikói versenyzővel mérkőzik Kovács István december 15-én. Az Universum Box Promotion ökölvívója eredeileg Mike Juarez ellen lépett volna kötelek közé a nagyszabású berlini boksz-gálán. Azon a gálán melynek fő attrakciója a hazaiak kedvencének, Dariusz Michalczewskinek az összecsapása lesz, de ringbe lép egy másik magyar versenyző is, az amatőr világbajnok Erdei Zsolt is.

Manuel Medina és Mike Juarez

A repülőúttól tart Juarez

Kokó ezen a rendezvényen mérkőzik újra júniusi világbajnoki mérkőzése után. Akkor a Kisstadionban vereséget szenvedett az argentin Julio Pablo Chacontól a WBO pehelysúlyú világbajnoki címmérkőzésén. Kokó hosszas töprengés után döntött a folytatás mellett, szeptemberre ki is tűzték a mérkőzést, de a meccs elmaradt, mert a gála főszereplője, Dariusz Michalczewski megsérült.

Ezek után már biztosnak tűnt a Kokó decemberi fellépése. Egészen szerdáig, amikor is az RTL Klub információi szerint kijelölt ellenfele, Mike Juarez lemondta a mérkőzést. A 31 éves amerikai ökölvívó a hazáját ért terrortámadás után fél a repülőutaktól, ezért el sem utazik Európába.

Találtak egy új ellenfelet

A visszalépés után lázas keresgélés kezdődött egy új ellenfél után. Kovács István az RTL Klub esti híradójában már arról számolt be, hogy sikerült találniuk egy vetélytársat. A nevére nem emlékszik, de az biztos, hogy amerikai vagy mexikói és színes bőrű lesz ellenfele. Már csak az a kérdés, hogy vállalja-e a rövid, tíznapos felkészülést leendő vetélytársa. Ha mégsem sikerülne megállapodni, akkor olimpiai bajnokunk csak a jövő év elején lép a kötelek közé.