A PVSK idegenben is nyert az Euroligában

2001.12.06. 18:56
Tizennégy pontos győzelmet aratott a MiZo Pécsi VSK női kosárlabdacsapata Izraelben Euroliga találkozón. Nehezen lendült játékba Rátgéber László együttese, a féléidőben még döntetlen volt a találkozó állása. Az utolsó két negyedben aztán már előjött a nagyobb rutin és a jobb erőnlét, így a végén magabiztos győzelmet könyvelhetett el a Pécs.
Már az országba is nehezen jutott be a csapat, mivel a reptéri határellenőrzésen derült ki, hogy a helyi együttes elmulasztotta megkérni a magyar küldöttség számára a csoportos beutazó vízumot. Pár órás várakozás után végül sikerült orvosolni a helyzetet. Ezután már csak apró malőrök - áramkimaradás, beázott szoba - merültek fel, így a csapat helyi idő szerint reggeli fél hatkor már ágyba is került. Ezek után nem volt meglepő, hogy a csapatvezetőknek egy kérése volt csupán: Ne jöjjenek a szobákba nyolckor törölközőt cserélni!

Iványi Dalma
Jó hír azonban, hogy háborúnak nyomait se látták Károlyiék, így viszonylag nyugodtan alhattak, hogy aztán egy órakor egybe fogyasszák a reggelit és az ebédet. . . A találkozón nem a megszokott több ezres nézősereg fogadta Baranya hőseit, hiszen mindössze ötvenen voltak kíváncsiak a magyar bajnok és a még nyeretlen Ramat Hasharon találkozójára.

Kapkodó, ideges kezdés

Rögtön a találkozó elején a Pécs irányít, így nem meglepő, hogy előbb 7-4-re, majd hét perc elteltével 17-1- re is vezet az Iványi által dirigált hölgykoszorú. Ezután azonban elkezd könnyelműsködni a magyar csapat, és ezt a lelkes izraeliek ki is használják. A negyed második felében a pécsieknek sikerült egy 2-16-os periódust produkálniuk, így fordulhat elő, hogy az első negyed végén 27-19 arányban vezetnek.

A rövid szünetben Rátgéber edző próbál rendet tenni a fejekben, ám ez csak részben sikerül, hiszen csak a játékrész felénél érik utol a hazaiakat Csákék. 32-32. Két perc múlva, a határozottabb védekezésnek köszönhetően már a vezetést is átveszi a magyar együttes. A hazaiak azonban nem hagyják magukat, így a félidőben 42-42 áll az eredményjelzőn.

A nagyobb rutin és a jobb erőnlét döntött

Úgy tűnt, a szünetben nem tudott csodát tenni a magyar szakvezetés, hiszen az ötödik minutában ismét a Hasharonnál az előny. Igaz mindössze két percig. Ekkor már előjön a nagyobb rutin, így nem meglepő, hogy a záró negyed előtt hét pont Iványiék előnye.

A negyedik tízpercben aztán ezt az előnyt sikerült megtartani, és a duplájára növelni. Az erőnléti fölény ekkor már kiütközött a két csapat között, így a pécsiek tetszés szerint szerezhették pontjaikat. A végén tizennégy pont volt a két csapat közti különbség Újváriék javára. Ez egyben azt is jelentette, hogy négy forduló után a MiZo Pécsi VSK három győzelemmel és egy vereséggel továbbra az élmezőnyben áll Euroliga -csoportjában.

Női Euroliga
Ramat Hasharon - MiZo Pécsi VSK 75-89 (27-19, 15-23, 13-20, 20-27)
Tel Aviv, 50 néző. Játékvezető: Masztarfcisz (görög) Soylemezouglu (török).

Hasharon: Gourevitch 10, Branzova 19/3, Goren 11, Maoz 12/12, Varbanova 10. Csere: Suez 5, Jovanovic 6, Shpitznadel 2.

MiZo-Pécsi VSK: Ujvári 19/6, Iványi 14/6, Csák 18/3, Tuvic 14, Pechová 8. Csere: Károlyi 5/3, Keller 5, Kalmár Nagy 6, Delmis.