Budapestre jön a NOB elnöke

2001.12.08. 15:53
Jacques Rogge, a NOB elnöke jövőre, az év első felében valószínűleg Budapestre látogat és találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel - jelentette be Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szombati közgyűlésén.
A Magyar Olimpia Bizottság (MOB) közgyűlésén a szervezet elnöke, Schmitt Pál bejelentettte, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bzottság nemrég megválasztott új elnöke, Jacques Rogge Magyarországra látogat. A NOB első embere a következő év első felében érkezik Budapestre, és a tervek szerint tárgyal majd Orbán Viktor miniszterelnökkel is. A további programjáról még csak annyit tudni, hogy a belga sportvezetőt a Semmelweis Egyetemen díszdoktorrá avatják.

Magyarország a tizenkettedik

A MOB elnöke beszámolójában értékelte a magyar sport elmúlt egy évét is. Schmitt Pál kiemelte: a magyar sportolók 2001-ben az olimpiai sportágak olimpiai versenyszámaiban a világ- és Európa-bajnokságokon összesen 164 pontot szereztek - szemben a Sydneyben elért 135-tel -, ezzel az eredménnyel Magyarország a nemzetek rangsorában a tizenkettedik helyet foglalja el.

Elfogadták a költségvetést

Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter arról beszélt, hogy az augusztus 21-i kormányülésen a sport számára előzetesen megszavazott 4.4 milliárd forint a költségvetés zárszámadásának elfogadása után már a jövő héten felhasználható, így az a 400 millió is, aminek elosztásáról a MOB-elnökség indítványát a közgyűlés elfogadta. Az ISM 1 milliárd további támogatást nyújt a szakszövetségek javaslatai alapján, elsősorban a szakosztályok számára.

A közgyűlés elfogadta a jövő évi költségvetés előzetes 1.16 milliárdos tervezetét: a MOB a 760 milliós állami támogatás mellett 400 milliós saját bevétellel számol. Ezenkívül Deutsch Tamás megerősítette, hogy az idei 400 milliós rendkívüli támogatásra is lehet számítani.