Radulovics nélkül Kína ellen

2001.12.11. 15:40
A magyar női kézilabda-válogatott kedden, magyar idő szerint 18 órakor Trentóban, Kína ellen játszik a legjobb nyolc közé kerülésért az itáliai világbajnokságon. A csapat kedd délelőtti Meranóban edzést tartott, ahol eldőlt, hogy a bokaszalag-húzódással bajlódó Radulovics Bojana nem játszhat a mérkőzésen.
A csoportmérkőzések után már egyenes kiesés rendszerben folytatódik a női kézilabda világbajnokság Olaszországban. A magyar válogatott, amely csoportjában négy győzelemmmel és egy vereséggel a svédek mögött a második helyen végzett, az A-csoport harmadik helyezettjével, Kínával mérkőzik Trentóban, 18 órakor a legjobb nyolc közé kerülésért. Mocsai Lajos szövetségi kapitány legnagyobb gondja, hogy nem számíthat a csapat erősségére, az átlövő Radulovics Bojana játékára.

A magyar válogatott erőssége, aki a spanyolok elleni csütörtöki mérkőzésen hétméteres dobás közben sérült meg, még nem épült fel sérüléséből. A gárda kedd délelőtt edzést tartott, ahol bizonyossá vált, hogy a játékos nem fog szerepelni az ázsiaiak ellen. Tetézi a rossz hírt: továbbjutás esetén a két nap múlva esedékes negyeddöntőben, az orosz-olasz párharc győztese ellen sem valószínű, hogy számíthat rá Mocsai Lajos szövetségi kapitány.

"Azért jöttünk a vb-re, hogy a legjobb öt között végezzünk, így Radulovics nélkül is kötelező a győzelem. A kínaiak egy-egy győztes és vesztes találkozóját videóról kielemeztük. Elvileg tudunk róluk mindent. Persze, ennek ellenére előrukkolhatnak valami újdonsággal, de azon leszünk, hogy inkább mi okozzunk nekik meglepetést" - nyilatkozota a vezetőedző.