Veresége ellenére is csoportgyőztes a Fotex a BL-ben

2001.12.15. 17:05
Ezen a hétvégén fejeződtek be a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmei. A már csoportgyőztesként továbblépő Veszprém ezúttal Magdeburgba látogatott, ahol célja veretlenségének megőrzése volt. Ez sajnos nem sikerült, ám így sem érheti szemrehányás a Fotex játékosait. A KEK-ben a Dunaferr kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé.
A BL csoportküzdelmeinek sorsolásakor valószínűleg a veszprémiek sem gondolták, hogy a legnehezebbnek tartott csoportban, az utolsó forduló eredményétől függetlenül már továbbjutóként utazhatnak Magdeburgba. Így az utolsó meccsnek számukra mindössze annyi volt a tétje, sikerül-e megőrizniük veretlenségüket.

Ennek érdekében rögtön a találkozó elején kétgólos előnyre tettek szert Gálék. A csapatok remek védekezésének köszönhetően a 10. percben még mindig csak 3-3 volt az eredmény. A kapusok remeklésének köszönhetően a későbbiekben sem rendeztek gólparádét az együttesek. Szinte végig fej-fej mellett haladtak, hol itt, hol ott volt az előny. A félidőben a hazaiak vezettek két góllal, 12-10 arányban.

Rögtön a második harminc perc elején háromra növelte előnyét a Magdeburg, és a találkozón eddig ez volt a legnagyobb különbség a két gárda között. Ezt az előnyt a későbbiekben állandósítani tudták a hazaiak. A Fotex kapujában Sterbik "szokás szerint" bravúrosan védett, ám a mezőnyjátékosok - talán már a biztos csoportgyőzelem tudatában - kissé kényelmesebben játszottak.

Ennek tudható be, hogy tőlük szokatlanul képesek voltak egy tízperces "gólszünetet" tartani, míg a hazaiak ezalatt, ötször is bevették Sterbik kapuját. A veszprémieknek ezután már nem sikerült kiharcolniuk az egyenlítést, így a hazaiak végül három góllal jobbnak bizonyultak az ezúttal enerváltan kézilabdázó Fotex ellen. Ám a magyar csapat így is minden elismerést megérdemel, hiszen veresége ellenére is magabiztosan, csoportelsőként jutott tovább a csoportjából.

Férfi BL, 6. forduló:
Magdeburg (német)-Veszprém 25-22 (12-10)
Magdeburg, 4500 néző

Gólszerzők: Perunicic 8, Stefansson 4, Ma:urer 3, Schöne, Stiebler, Wiegert, Kretzschmar 2-2, Kulincenko, Liesegang 1-1,
illetve
Perez 5, Pásztor 4, Jovic 3, Csoknyai, Tóth J. 2-2, Dzomba, Saracevic, Gaál, Éles, Zsigmond, Iváncsik 1-1

Sokkal könnyebb dolga volt a Dunaferr férfi kézilabdacsapatának a Kupagyőztesek Európa Kupájában. Az újvárosiak kettős győzelemmel jutottak a legjobb nyolc közé, miután a szombati visszavágón is magabiztosan nyertek a svéd Eskilstuna ellen.

A megnyugtató előny tudatában, az első félidőben kissé kényelmesen játszott a Dunaferr, így némi meglepetésre döntetlennel zárult a játékrész. A második játékrészben aztán már az eredményben is megmutatkozott a hazaiak fölénye, akik csak annyit adtak ki magukból amennyi szükséges volt. A dunaújvárosiak 50-31-es összesítéssel jutottak a nyolc közé.

KEK nyolcaddöntő visszavágó:
Dunaferr - Guif Eskilstuna (svéd) 26-18 (10-10)

Gólszerzők: Tombor 7, Mocsai, Décsi 5-5, Törő 3, Rosta, Tóth E. 2-2, Mohácsi, Marcinkevicius 1-1
illetve
Jansson 6, Luksic 4, Johansson, Lundgren 3-3, Algekrans, Kageba:ck 1-1