Franciaország - Magyarország 31-30

2001.12.16. 15:49
A magyar női kézilabda válogatott a szombati osztrákok elleni sikerének köszönhetően, vasárnap az ötödik helyért mérkőzhetett a franciákkal. Mocsai Lajos szövetségi kapitány a vb előtt az 1-5 hely valamelyikének megszerzését tűzte ki célul a csapat elé.
Álmossan kezdett a magyar csapat, minek köbvetkezményeként a gallok Lejeune három góljával gyorsan elléptek 3-1-re. A mieink a 10. percre érték utol ellenfelüket, ekkor sikerült egyenlíteni 4-4-re. Ezúttal nem potyogtak úgy a gólok, mint előző nap az osztrákok ellen, a két csapat fej-fej mellett haladt egészen a 20. percig.

Ekkor azonban a találkozó folyamán előszőr két góllal vezetett Mocsai Lajos együttese. A gárda egyébként is jól és lendületesen játszott, ahogy a szakemberek azt már a vb elejétől várták. Védekezésben is nagyot javult a csapat, csak Lejeune semlegesítése jelentett gondot a mieinknek.

A félidő végén két gól volt Farkasék előnye, az egyébként nagyon gyors találkozón. A második játékrész - hiába védett remekül Pálinger - két gyors francia góllal indult, ám Balogh és a nagy lövőkedvvel játszó Borók révén ismét kettővel vezettünk.

Kapkodó gyors játék - de nálunk az előny

A legutóbbi világbajnokság ezüstérmese, a francia csapat, a bekapott gólok után szinte azonnal támadásba lendültek, éltek a szabály adta lehetőséggel és nem várták meg, amíg cserélnek a mieink. Ám így sem sikerült egyenlíteniük, mert a kapuba visszakerült Pálinger ismét remekelt.

Elől azonban kissé kapkodóvá vált a játékunk, így nem volt meglepő, hogy a félidő közepére egyenlíteni tudott a gall alakulat, ám a vezetést nem tudták átvenni. A kritikus pillanatokban mindig volt egy-egy magyar hölgy, aki góljával átlendítette a holtponton az együttest.

Siti Eszter remekül irányított, Farkas és Borók pedig a legváratlanabb helyzetekből is lőtt, többnyire eredményesen. Balogh Bea pedig hozta szokásos formáját, és sorozatban szállította a gólokat a jobb oldalról.

Ezúttal nem a miénk volt a vége

A végjátékra elfáradt mind a két válogatott, és hiába volt kétgólos magyar előny három perccel a vége előtt, a franciák jobban bírták idegekkel a végét. A magyar csapat több mint negyven percen keresztűl vezetett, ám a legfontosabb pillanatban a franciák jobban koncentráltak, és fél perccel a vége előtt átvették a vezetést.

Így a Mocsai-csapatnak a hatodik hely jutott, annak ellenére, hogy talán ezen a találkozón játszott a legjobban az együttes.

Franciaország-Magyarország 31-30 (14-16)
Merano, 500 néző, V: Forbord, Jorstad (norvég)

Franciaország: Nicolas - Selambarom, Moreau 2, Cendier 3, Wendling 7, Lejeune 6/1, Ludwig 4, cserék: Dudziak (kapus), Norval-Tabard 1, Herbrecht 5, Cano 1, Benga 2
Magyarország: Pálinger - Balogh 9, Pigniczki 1, Kindl, Farkas Á. 5/1, Deli 2, Kirsner 2 - cserék: Sugár (kapus), Borók 5, Kulcsár 2, Siti E. 4, Pádár

Hétméteresek: 3/1, illetve 2/1
Kiállítások: 14, illetve 10 perc
Piros lap: Moreau (53. perc)