Jenő
-3 °C
6 °C

Február: Torgyán távozik a Fradi éléről

2002.01.02. 11:29
Mozgalmasra sikeredett ez a hónap is, hiszen a hónap elején Torgyán József földművelésügyi miniszter levette a kezét a Ferencvárosról, míg a hónap végén a súlyemelők egy véres közgyűlésen estek át.
Ausztria Svájccal harcol az Eb-ért

A hónap elején kiderült, hogy Ausztria a 2008-as Eb-rendezés reményében partnert váltott, és Magyarország helyett Svájccal kíséreli meg a jog megszerzését. Magyarország tehát hoppon maradt, de a döntés nem keltett nagy letargiát, a nyáron ugyanis a vezetők bejelentették: hazánk egyedül is pályázik.
Ausztria Svájccal pályázik a labdarúgó Eb-re

Vége a Torgyán korszaknak

Torgyán József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter miután kénytelen elhagyni tárcáját, a Ferencváros éléről is távozik. Torgyán ténykedése nem volt túlságosan sikeres, hiszen a zöld-fehérek nem jutottak ki a nemzetközi kupákba, és a nézőszám minden eddigi negatív rekordot alulmúlt. Az is hozzátartozik azonban az igazsághoz, hogy a korábban felhalmozott - százmilliós - adósságokat rendezte, de távozása után kiderült: ugyanennyit ott is hagyott. Utóda Furulyás János lett.
Mi lesz a Fradival Torgyán nélkül?

Lisztes cseréje

Lisztes Krisztián egyre inkább bejátszotta magát a Stuttgartba, rendszerint számított rá a vezetőedző, Ralf Rangnick, ám ettől függetlenül lecserélte a Vigo elleni UEFA-kupa meccsen a negyvenedik percben. Kevés ennél megalázóbb szituáció akad. A vesztes találkozó után menesztették a trénert, Felix Magath érkezésével viszont megpecsételődött a magyar középpályás sorsa, igen kevés lehetőséget kapott a szezon hátralévő részében.
Lisztest megalázták, az edzőt kirúgták

Bognár világranglista-vezetőt vert

Bognár Zoltán bokszolónkat úgyszólván felhozó meccsre szerződtették Michael Gomez ellen, aki a WBO ranglista első helyezettje volt, és nem mellékesen a brazil világbajnok Freitas kihívója. A magyar bunyós azonban saját hazájában, a kilencedik menetben kiütötte ellenfelét.
Bognár kiütötte 'Predator' Gomezt

Súlyemelés első vérig

Hosszú vajúdás után február utolsó napján végre megtartották a súlyemelők közgyűlését. Érezhető volt, hogy parázs vita alakul ki a felek között, ám arra alighanem senki sem számított, hogy vér folyik. Szabolcsi Károly kisújszállási vezetőedző azonban nem tudott uralkodni magán, és a szemtanúk szerint a falhoz lökte a főtitkárt, Mercsényi Gyulát, akinek egy kép felsértette a fejbőrét. Mercsényi sérülését negyvenhét percen keresztül kellett varrni. A Szabolcsihoz közelállók képtelenségnek nevezték a szándékosságot.
Véres közgyűlés a súlyemelőknél

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?