Február: Torgyán távozik a Fradi éléről

2002.01.02. 11:29
Mozgalmasra sikeredett ez a hónap is, hiszen a hónap elején Torgyán József földművelésügyi miniszter levette a kezét a Ferencvárosról, míg a hónap végén a súlyemelők egy véres közgyűlésen estek át.
Ausztria Svájccal harcol az Eb-ért

A hónap elején kiderült, hogy Ausztria a 2008-as Eb-rendezés reményében partnert váltott, és Magyarország helyett Svájccal kíséreli meg a jog megszerzését. Magyarország tehát hoppon maradt, de a döntés nem keltett nagy letargiát, a nyáron ugyanis a vezetők bejelentették: hazánk egyedül is pályázik.
Ausztria Svájccal pályázik a labdarúgó Eb-re

Vége a Torgyán korszaknak

Torgyán József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter miután kénytelen elhagyni tárcáját, a Ferencváros éléről is távozik. Torgyán ténykedése nem volt túlságosan sikeres, hiszen a zöld-fehérek nem jutottak ki a nemzetközi kupákba, és a nézőszám minden eddigi negatív rekordot alulmúlt. Az is hozzátartozik azonban az igazsághoz, hogy a korábban felhalmozott - százmilliós - adósságokat rendezte, de távozása után kiderült: ugyanennyit ott is hagyott. Utóda Furulyás János lett.
Mi lesz a Fradival Torgyán nélkül?

Lisztes cseréje

Lisztes Krisztián egyre inkább bejátszotta magát a Stuttgartba, rendszerint számított rá a vezetőedző, Ralf Rangnick, ám ettől függetlenül lecserélte a Vigo elleni UEFA-kupa meccsen a negyvenedik percben. Kevés ennél megalázóbb szituáció akad. A vesztes találkozó után menesztették a trénert, Felix Magath érkezésével viszont megpecsételődött a magyar középpályás sorsa, igen kevés lehetőséget kapott a szezon hátralévő részében.
Lisztest megalázták, az edzőt kirúgták

Bognár világranglista-vezetőt vert

Bognár Zoltán bokszolónkat úgyszólván felhozó meccsre szerződtették Michael Gomez ellen, aki a WBO ranglista első helyezettje volt, és nem mellékesen a brazil világbajnok Freitas kihívója. A magyar bunyós azonban saját hazájában, a kilencedik menetben kiütötte ellenfelét.
Bognár kiütötte 'Predator' Gomezt

Súlyemelés első vérig

Hosszú vajúdás után február utolsó napján végre megtartották a súlyemelők közgyűlését. Érezhető volt, hogy parázs vita alakul ki a felek között, ám arra alighanem senki sem számított, hogy vér folyik. Szabolcsi Károly kisújszállási vezetőedző azonban nem tudott uralkodni magán, és a szemtanúk szerint a falhoz lökte a főtitkárt, Mercsényi Gyulát, akinek egy kép felsértette a fejbőrét. Mercsényi sérülését negyvenhét percen keresztül kellett varrni. A Szabolcsihoz közelállók képtelenségnek nevezték a szándékosságot.
Véres közgyűlés a súlyemelőknél