Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem fogadták el Furulyás lemondását

2002.01.07. 20:29
Furulyás János, a Ferencvárosi Torna Club elnöke a hétfői elnökségi ülésén napirend előtti felszólalásában felajánlotta lemondását, ám a tagok megerősítették tisztségében. Furulyás az ülésen tájékozatta a tagokat, hogy előrehaladott tárgyalások folynak a Fradi TV beindításáról, ugyanakkor elismerte: a holt idényben a futballcsapatot működtető kft havi vesztesége 30-35 millió forint.
Eseménydús nap volt a hétfő az FTC labdarúgócsatának életében: a gárda garami József irányításával délelőtt elkezdet a felkészülést a tavaszi szezonra, a szurkolók pedig a székház előtt békés tüntetésbe és aláírásgyűjtésbe kezdtek azért, hogy tisztán lássanak a zöld fehér klub ügyeibe. Délután az egyesület tartott elnökségi ülést, ahol Furulyás János, az FTC elsőszámú vezetője napirend előtti felszólalásában a személyét ért támadások miatt felajánlotta lemondását. Az elnökségi tagok azonban ezt nem fogadták el: három tartózkodás mellett, tíz igen szavazattal elutasították a lemondást, és megerősítették a pozíciójában Furulyást.

Több figyelmet az egyeztetésekre!

A kilencedik kerületiek vezetőjét azért érték bírálatok, mert több, az egyesület érintő fontos kérdésben nem kérte ki a tagok véleményét. Furulyás megígérte, hogy a továbbiakban több figyelmet fog szentelni az egyeztetésekre, de egy-egy kérdésben - amikor sürgősen határozni kell - továbbra előfordulhat, hogy önállóan fog dönteni.

Az ülésen döntés született arról, hogy január 31-ére hívják össze a rendkívüli tisztújító közgyűlést. A tanácskozáson módosítják az alapszabályt és újraválasztják az elnökséget, illetve a felügyelő bizottságot. Az egyik módosító indítvány szerint a vezetőség létszámát a jelenlegi 15-ről 12-re vagy 7-re csökkentenék, továbbá felmerült az is, hogy az elnökválasztás jogát az elnökség helyett a közgyűlésre ruháznák.

Havi 30-35 milliós veszteség a futballcsapatánál

Furulyás a továbbiakban tájékoztatta a tagokat, hogy előrehaladott tárgyalások folynak a Fradi TV beindításáról, ugyanakkor elismerte, hogy a holt idényben a futballcsapatot működtető kft. havi vesztesége eléri a 30-35 millió forintot is.