Szalay jövőre is megméreti magát a Dakar-ralin

2002.01.08. 21:48
A tegnapi napon váltóhiba miatt a verseny feladására kényszerült Szalay Balázs, Palik László kettős nélkül is folytatódott a 24. Dakar-rali. Tovább tart a Mitsubishi uralma, míg a magyar kettős jövőre szeretne javítani.
A Chevrolet Blazerrel versenyző magyar páros még szombat délután akadt el egy sivatagi homokdűnében, ráadásként a sebességváltójuk is tönkrement. A magyarok a sivatagban töltött éjszaka után még megérkeztek Atarba a hétfő délelőtti rajtra, ám az elromlott váltót már nem tudták működőképes állapotba hozni.

Hiába bíztak a szervizkamionban, a defektproblémákkal küzdő szerelőbrigád sem tudott segíteni a magyar kettősön. Szalay Balázs, aki már negyedik alkalommal vágott neki a világ legnehezebb rali versenyének, úgy gondolja ha ki is estek, de nem adják fel. Ugyanis véleménye szerint csak az adja fel, aki végleg befejezi. Ő pedig eldöntötte, nem adja fel, jövőre is próbálkozik.

A Chevroleten kívül, a kamion is feladta a versenyt. Hiába indult külön a nagy autók versenyében, miután elsősorban a szervizelés volt a feladata, így a feladás mellett döntöttek.

Tovább tart azonban a Mitsubishi diadalmenete a 24. Dakar-ralin. Az autósok között összetettben vezető Maszuoka, Maimon páros a tizedik szakasz után tovább növelte előnyét. A japán-francia kettős az Atar-Tidzsikia közötti 562 km-es távon aratott győzelmével immár tizennyolc perccel vezet a második helyen álló Sinozuka, Delli-Zotti duó előtt.

A motorosok között a chilei De Gavardo volt a leggyorsabb, az összetettben vezető olasz Meoni a harmadik helyen ért a célba a mai etapon.

Az összetett verseny állása:
Autók:
1. Maszuoka, Maimon 24:31:18 óra
2. Sinozuka, Delli-Zotti 24:49:07
3. Kleinschmidt, Schulz 25:02:15

Motorok:
1. Meoni 26:47:23 óra
2. Roma 26:48:49
3. De Gavardo 26:49:05