Judit
2 °C
7 °C

Szalay jövőre is megméreti magát a Dakar-ralin

2002.01.08. 21:48
A tegnapi napon váltóhiba miatt a verseny feladására kényszerült Szalay Balázs, Palik László kettős nélkül is folytatódott a 24. Dakar-rali. Tovább tart a Mitsubishi uralma, míg a magyar kettős jövőre szeretne javítani.
A Chevrolet Blazerrel versenyző magyar páros még szombat délután akadt el egy sivatagi homokdűnében, ráadásként a sebességváltójuk is tönkrement. A magyarok a sivatagban töltött éjszaka után még megérkeztek Atarba a hétfő délelőtti rajtra, ám az elromlott váltót már nem tudták működőképes állapotba hozni.

Hiába bíztak a szervizkamionban, a defektproblémákkal küzdő szerelőbrigád sem tudott segíteni a magyar kettősön. Szalay Balázs, aki már negyedik alkalommal vágott neki a világ legnehezebb rali versenyének, úgy gondolja ha ki is estek, de nem adják fel. Ugyanis véleménye szerint csak az adja fel, aki végleg befejezi. Ő pedig eldöntötte, nem adja fel, jövőre is próbálkozik.

A Chevroleten kívül, a kamion is feladta a versenyt. Hiába indult külön a nagy autók versenyében, miután elsősorban a szervizelés volt a feladata, így a feladás mellett döntöttek.

Tovább tart azonban a Mitsubishi diadalmenete a 24. Dakar-ralin. Az autósok között összetettben vezető Maszuoka, Maimon páros a tizedik szakasz után tovább növelte előnyét. A japán-francia kettős az Atar-Tidzsikia közötti 562 km-es távon aratott győzelmével immár tizennyolc perccel vezet a második helyen álló Sinozuka, Delli-Zotti duó előtt.

A motorosok között a chilei De Gavardo volt a leggyorsabb, az összetettben vezető olasz Meoni a harmadik helyen ért a célba a mai etapon.

Az összetett verseny állása:
Autók:
1. Maszuoka, Maimon 24:31:18 óra
2. Sinozuka, Delli-Zotti 24:49:07
3. Kleinschmidt, Schulz 25:02:15

Motorok:
1. Meoni 26:47:23 óra
2. Roma 26:48:49
3. De Gavardo 26:49:05

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?