Ki a felelős a világbajnok haláláért?

2002.01.08. 13:20
A rendőrség továbbra is nagy erőkkel vizsgálódik a francia világbajnok síelőnő, Régina Cavagnoud innsbrucki halálának ügyében. A nyomozás vezetője szerint roppant nehéz a dolguk, de szerinte a német edző, akivel összeütközött a francia hölgy, nem hibáztató, ellenben mások feltehetően igen.
Az osztrák államügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával vizsgálódik Régine Cavagnoud francia világbajnok szuper-óriásműlesikló halálával kapcsolatosan. A tárgyalásra, amelyre tizenöt francia versenyzőt idéztek be, még a héten sor kerül Innsbruckban.

A német tréner két hét kóma után felépült

A baleset még október huszonkilencedikén történt, amikor a Pitztaler gleccseren a francia és a német válogatott közös edzésén Cavagnoud a német utánpótlásedzővel összeütközött. Cavagnoud életéért két napig küzdöttek, de nem tudták megmenteni. Anwander azonban két hét kóma után felépült, és jelenleg kihallgatható állapotban van, mi több: maximális esély van a teljes felépülésére.

Anwander amúgy a történtekből semmire nem emlékszik, ő épp a kapukat rendezgette, amikor a 31 éves Cavagnoud végzetesen nekicsapódott. A német szakvezető bízik abban, hogy még ebben a hónapban folytathatja munkáját.

A kommunikáció a vétkes?

A nyomozás vezetője, Rudolf Kohl szerint a német edzőt aligha terheli felelősség, de roppant nehéz dolguk van a nyomozásban, mert még mindig sok a homályos részlet. Ilyen például az, hogy miért nem hangolták össze a két nemzet trénerei adóvevőiket. Emellett még az sem tisztázott, hogy miért nem olyan edzők irányították a gyakorlást, akik beszélik a másik fél nyelvét, vagy legalábbis megbízhatóan értekezni tudnak egymással.

Az akta tehát még nincs lezárva, tizenöten tesznek vallomást, és a bíróság mindenképpen azt várja, hogy előrébb jut az eset tisztázásában.