Meghalt egy szerelő a Dakar-ralin

2002.01.09. 13:23
Újabb áldozatot követelt a Dakar-rali. Ezúttal egy francia szerelő lelte halálát a világ legnagyobb rali-versenyén. Az összetettben továbbra is a japán Maszuoka vezet. A már kiesett magyar kettőst pedig a csapat szervizkamionja vontatja Dakar felé.
Életét vesztette a Toyota Trophy csapat egyik szerelője a Dakar-ralin: a francia Daniel Vergnes kedden szenvedett halálos balesetet. Az első információk szerint a szervizautó nagy sebességgel haladt a mauritániai Tidzsika felé, amikor lesodródott az útról.

Az 54 éves Vergnes olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hiába siettek a segítségére, néhány órával később belehalt sérüléseibe. Három társa, a brit Sheona Dorson King, a belga Christophe Van Riet és a francia Benoit Agoyer szintén megsérült.

Szerdán a Tidzsikia-Tisit szakasszal (538 km, ebből 520 km gyorsasági) folytatódik a verseny, melyben a japán-francia Maszuoka, Maimon kettős továbbra is vezet. Utánuk is Mitsubishik következnek, míg a motorosok versenyét Meoni vezeti.

A versenyből már kiesett Szalay Balázs, Palik László kettőst jelenleg a csapat szervizkamionja vontatja a végső célállomás, Dakar felé. A szabályok értelmében ugyanis minden járműnek megkell érkeznie Dakarba, ahonnan a verseny végeztével egyszerre szállítják vissza őket Európába.