Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Meghalt egy szerelő a Dakar-ralin

2002.01.09. 13:23
Újabb áldozatot követelt a Dakar-rali. Ezúttal egy francia szerelő lelte halálát a világ legnagyobb rali-versenyén. Az összetettben továbbra is a japán Maszuoka vezet. A már kiesett magyar kettőst pedig a csapat szervizkamionja vontatja Dakar felé.
Életét vesztette a Toyota Trophy csapat egyik szerelője a Dakar-ralin: a francia Daniel Vergnes kedden szenvedett halálos balesetet. Az első információk szerint a szervizautó nagy sebességgel haladt a mauritániai Tidzsika felé, amikor lesodródott az útról.

Az 54 éves Vergnes olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hiába siettek a segítségére, néhány órával később belehalt sérüléseibe. Három társa, a brit Sheona Dorson King, a belga Christophe Van Riet és a francia Benoit Agoyer szintén megsérült.

Szerdán a Tidzsikia-Tisit szakasszal (538 km, ebből 520 km gyorsasági) folytatódik a verseny, melyben a japán-francia Maszuoka, Maimon kettős továbbra is vezet. Utánuk is Mitsubishik következnek, míg a motorosok versenyét Meoni vezeti.

A versenyből már kiesett Szalay Balázs, Palik László kettőst jelenleg a csapat szervizkamionja vontatja a végső célállomás, Dakar felé. A szabályok értelmében ugyanis minden járműnek megkell érkeznie Dakarba, ahonnan a verseny végeztével egyszerre szállítják vissza őket Európába.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?