Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hazai pályán kapott ki a GYSEV Sopron

2002.01.09. 20:32
Az eddig az Euroligában kitűnően szereplő GYSEV-Ringa a tavalyi négyes döntő második helyezettjét, a francia Valenciennes-t fogadta. A soproniak becsülettel küzdöttek, ám hiába vezettek a harmadik negyed elején, a végére elfáradtak, és a jobb napot kifogó vendégek végül megérdemelten nyertek.
A GYSEV a sorozatban eddig mindössze egy vereséget szenvedett, hasonlóképpen a franciákkal, akik azzal a határozott céllal érkeztek a hűség városába, hogy most sem kapnak ki, vagyis megtartják a csoportban vezető helyüket.

Jól kezdett a Sopron

Balogh révén nem kezdtek rosszul a mieink, de a vendégek igencsak összekapták magukat, és előbb egyenlítettek, és ha hátrányba is kerültek, a negyed végén ők térhettek rövid pihenőre.

A második tíz percben a soproniak megint összekapták magukat, és négy ponttal is vezettek már. De miután kimaradtak a helyzetek, a franciák könyörtelenül kihasználták az adódó lehetőségeket, és megint vezetéshez jutottak. A negyed vége azonban kiválóan sikerült a hazaiaknak, hiszen előbb Bevilaqua szerzett labdát, amit értékesített is, majd Eördögh következett egy triplával, minek köszönhetően három ponttal mi vezettünk.

A végére nem maradt erő Baloghékban

A második húsz percet álomszerűen kezdte a magyar társulat, nyolc ponttal is vezettek. Ekkor azonban mintha elbízták volna magukat, és a rivális ezt maradéktalanul kihasználta A franciák remek védekezésüknek köszönhetően feljöttek, mi több, három ponttal már ők vezettek.

Az emberfogás nem ízlett Baloghéknak, de nem hagyták meglógni a jobb nevekből álló vetélytársukat. Ettől függetlenül a negyed végére két ponttal még mindig az ellenfél vezetett. A harmadik volt az első olyan tíz perc, amikor nem volt képes csapatunk húsz pont felett dobni.

Az élen a helyzet változatlan

A zárónegyedre nem maradt erő a soproniakban, míg a vendégek egyre inkább átvették a játék irányítását, így végül a hazai publikum sajnálkozva vette tudomásul, hogy kedvenceik ezúttal alulmaradtak jobb képességű ellenlábasukkal szemben. A Valenciennes így megőrizte vezető helyét a csoportban, a Sopron maradt a második.

Jegyzőkönyv
GYSEV-Ringa - Valenciennes 86-90 (22-24, 27-22, 18-23, 19-21)
Sopron, 2200 néző, V: Sahin (török), Kovacic (szlovén)
Pontszerzők: Balogh 23, Bevilaqua 13, Eördögh 5/3, Zirkova 7/3, Kovacova 4, Vilipic 20, Seres 14/6, illetve Tomaszewski 8/6, Le Drean 12/3, Feaster 20/15, Lawson 18/9, Lesdema 7, Wauters 18, Fijalkowski 7
címlapon
Coronita-maraton: a szív leszakad, a partit nyomni kell!
címlapon
A kiirthatatlan erdélyi vásár, ami túl fogja élni Európát is