Gál
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

MiZo-Pécsi VSK -Bourges 44-50

2002.01.10. 20:38
Egyéves hazai veretlenségét vesztette el a nemzetközi porondon a Mizo-Pécsi VSK csapata, amely a címvédő CJM Bourges-tól kapott ki a női kosárlabdázók Euroligájában 50-44-re. A vendég franciák sikerükkel megőrizték veretlenségüket a hetedik forduló után is, míg a magyar bajnok öt győzelemmel és két vereséggel - a Bourges és Ruzomberok mögött - a még továbbjutást jelentő harmadik helyen áll a csoportban.
Rangadót játszottak Pécsett, a női kosárlabdázók Euroligájának hetedik fordulójában: a Mizo-PVSK a címvédő francia CJM Bourges csapatát fogadata. A vendégek az idei kiírásban is remekelnek, eddig valamennyi mérkőzésüket megnyerték, így a forduló előtt százszázalékos teljesítménnyel vezették a csoportot, az egy vereséget begyűjtött baranyaiak előtt. A két gárda legutóbb a Final Four elődöntőjében találkozott, akkor Oliver Hirsch együttese diadalmaskodott.

Góliszony az elején

Meglepően idegesen kezdett mind a két csapat, sorozatban adták el a labdákat, sőt, még az is megesett, hogy egymás után három akciónak vetettek véget a játékvezetők lépéshiba miatt. Nem csak mezőnyben, a palánk alatt sem remekeltek a gárdák: öt perc alatt mindössze nyolc pontot szorgoskodtak össze a játékosok (4-4). Az első világszínvonalú megoldást Iványi hárompontosa jelentette, amely mintegy megadta jelet a többieknek: két perccel vége előtt, egy szenzációs Iványi-Machoney-Kalmár-Nagy támadás után időt is kellett kérni Hirsch mesternek (12-8). A szusszanásnyi szünet jót tett a vendégeknek, akik Anibe vezérletével egy pontra felzárkóztak a negyed végére (12-11).

Félidőben pécsi előny

Aligha kezdődhetett volna jobban a második felvonás, Károlyi tripláját követően az ellenakciónál úgy járt le a franciák támadóideje, hogy nem tudtak kosárra dobni (15-11). A vendégek a félidő felénél ébredtek fel, Korstine büntetőjével már ismét csak egy pont volt a hazaiak előnye (19-18). A címvédő a hajrában, akárcsak az első negyedben, újból időt kért. A pihenőt követően - egy rövid francia feltámadást leszámítva - ismét a hazaiak pillanatai következetek, így félidőben hárompontos PVSK-előnyt mutatott az eredményjelző tábla (27-24).

Károlyi tripláival maradt a PVSK-vezetés

Amilyen jól zárult a félidő, olyan rosszul indult a harmadik negyed. Két eladott labdából indulni tudtak a gallok, és a lehetőséget kegyetlenül ki is használták (27-28). Nem sokáig örülhettek azonban a vezetésnek - Károlyi két egymást követő triplájával ismét a baranyaiaknál a volt az előny (35-32). A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, és már az irányzékkal sem volt annyi gond: ebben a játékrészben esett a legtöbb találat a mérkőzésen (41-40).

Elfáradtak a hazaiak, nyert a Bourges

Az utolsó negyed az elsőt idézte, mivel az első kosárra több mint két percet kellett várni, Melain duplájával a Bourges újra a vezetett (41-43). Szemmel láthatóan egyre fáradtabban mozgott a PVSK, a franciák viszont igencsak belelendültek, négy perccel a lefújás előtt már öt pont volt az előnyük (43-48). Védekezésben még elfogadhatót nyújtott a MiZo, ám támadójátéka példátlanul gyengére sikeredett, a hat perc alatt dobott egy kosár önmagáét beszélt. A hajrában sem változott a játék képe, és vendégek - akik sikerükkel továbbra is százszázalékosak a csoportban- megnyerték a találkozót (44-50).

Jegyzőkönyv
MiZo-Pécsi VSK -Bourges 44-50 (12-11, 15-13, 14-16, 3-10)
Pécs, 5500 néző, játékvezető: Sahin (török), Kovacic (szlovén).
MiZo-Pécsi VSK: Ujvári 2, Iványi 5, Csák 4, Tuvics 11, Pechova 2 -
csere: Károlyi 16, Mahoney 2, Kalmár-Nagy 2, Keller, Delmis.
CJM Bourges: Korstine 5, Aleliunajtye 2, Souvre 5, Melain 15, Antibe 13
csere: Dijon, Sene, Poto, Drljaca 10. - Vezetőedző: Oliver Hirsch.
További eredmények:
Aix-en-Provence - Wuppertal 81-71 (20-15, 24-15, 21-25, 16-16)
Como - Ruzomberok 67-78 (16-17, 11-19, 23-20, 17-22)
Az Adana - Ramat Hasharon mérkőzést csütörtökön rendezik.