Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Capriati megvédte címét Melbourne-ben

2002.01.26. 15:44
Megismételte tavalyi sikerét Jennifer Capriati Melbourne-ben, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Az amerikai hölgy négy mérkőzéslabdát hárítva, 1 óra 50 perc alatt, három játszmában győzte le a fináléban a háromszoros bajnok, ám az utóbbi három kiírásban a döntőt elbukó, svájci Martina Hingist. Capriati győzelméért 1 millió, ellenfele pedig 500 ezer ausztrál dollárt kapott.
Míg a férfiaknál a legjobbaknak tartottak sorra búcsúzni kényszerültek Melbourne-ben, addig a nőknél érvényesült a papírforma: a fináléban az egy évvel korábbi döntő ismétlődött meg, az első helyen kiemelt Jennifer Capriati és a harmadiknak rangsorolt Martina Hingis között.

Hingis kezdett jobban

Martina Hingis
A döntőben a tavalyi "ezüstérmes", ám korábban már háromszor diadalmaskodó Hingis kezdett jobban, és gyorsan elhúzott 3-0-ra. Ekkor úgy tűnt, hogy a simán hozni tudja a játszmát -már vezetett 5-1-re is - a címvédő amerikai azonban sorozatban három játékot nyerve ismét szorossá tette a találkozót. A játszma hajrájában Hingis koncentrált jobban , s végül 6-4-re meg is nyerte az első felvonást.

A második szett, amely 65 percig tartott, úgy indult, mint az első: a svájci hölgy magabiztosan, jól játszva 4-0-s előnyre tett szert. Capriati viszont nem adta fel, és az első játszma koreográfiájának megfelelően sorozatban három játékot nyerve, 3:4-re felzárkózott, ám ekkor újra elveszítette adogatását.

Capriati négy meccslabdát hárított

Hingis számára elérhető közelségbe került a kupa megnyerése, mivel 5:3-nál meccslabdához jutott, ezt azonban Capriati hárította. Hingis 6:5-nél újból megnyerhette volna a meccset, de ezúttal sem sikerült megszereznie a döntő pontot. Következett a rövidítés, ahol Capriati újabb két meccslabdát hárított, majd kiharcolta a döntő játszmát.

Megvédte címét az amerikai hölgy

A nagy meleg miatt elrendelt szüntet kövezően a harmadik szett elején ismét a háromszoros melbourne-i egyéni győztese került breakelőnybe. Hingis azonban egyre fáradtabban mozgott, amit Capriati alaposan kihasznált: előbb egyenlített ,majd az erejével teljesen elkészülő ellenfelével szemben szinte tetszés szerint érte el pontjait, és nyerte meg a szettet és egyben a mérkőzést is.

Eredmény, nyilatkozatok
Australian Open, Melbourne, női egyes, döntő:
Jennifer Capriati (amerikai, 1.)-Martina Hingis (svájci, 3.) 4:6, 7:6 (9-7), 6:2

Jennifer Capriati: "A második játszma közepéig nem igazán bíztam a győzelemben. Szerencsére sikerült a fordítás, de el kell mondanom: Martina Hingis a nagy bajnokok közé tartozik. Hiába nyertem már kétszer Melbourne-ben, még kell egy kis idő, hogy az ő szintjére emelkedjek."

Martina Hingis: "Jennifer túlságosan jól teniszezett a döntőben. A vereség ellenére nagyszerűen éreztem magam Melbourne-ben. Nehéz két hónapon vagyok túl, műtéten estem át, de a visszatérés jól sikerült. Ezzel az elvárásaim is növekedtek, így most nem tudom: örüljek vagy sírjak a második. hely miatt."

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?