Furulyás maradt a Ferencváros elnöke

2002.01.31. 21:34
Annak ellenére, hogy sokan Furulyás János vesztét kívánták, a rendkívüli közgyűlés egyhangúlag a vácszentlászlói tsz-elnök mellett tette le a voksát. Igaz, több jelölt nem is volt. Furulyás reméli, hogy újra nyugalom lesz a klub körül.
A Ferencvárosnál január végén ismét fellángoltak az indulatok, hiszen az alelnök, Takács Tibor lemondását kérte, a felügyelő bizottság vezetője, Nagy Ferenc ugyancsak. Mindketten úgy vélték, hogy figyelemfelhívás a lemondásuk, mert nem értenek egyet Furulyás János elnök lépéseivel. Mindeközben Furulyást megfenyegették, leárulózták, házának ajtajára keresztet festettek. Noha ő hozta a Fradihoz a Fotexet, amely nélkül alighanem már csődbe jutott volna a patinás egyesület.

Gyarmati és Novák is visszalépett

Ilyen előzmények után került sor csütörtök délelőtt a küldöttgyűlésre. Már a múlt héten bizonyossá vált, hogy Furulyásnak nem lesz riválisa, hiszen a két olimpiai bajnok, Novák Dezső és Gyarmati Dezső is visszalépett.

Pillanatnyilag nem is érdekes, hogy szórakoztak-e a két egykori nagyság nevével, vagy egyszerű félreértés történt csupán. Furulyás örökösen hangoztatta, hogy ő már elmúlt hetven éves olyannyira nem ragaszkodik az elnöki tisztséghez. Jobb híján azonban megint ő maradt, és rá vár a feladat, hogy ismétcsak a támadások kereszttüzében nyilatkozzon.

Ügyvezető elnök ezúttal sem lett

Furulyást egyhangú többséggel választották meg, vagyis kétség sem férhet a népszerűségéhez, legalábbis a szakosztályoknál. Mindez azonban már nem mondható el a futballistáknál, ahol többször is megvádolták azzal, hogy a pénzek nem a helyére kerültek.

Az azonban továbbra is érthetetlen, hogy Furulyás társadalmi elnökként - ez az a pozíció, ahol hátra kell dőlni - a klub életét befolyásoló döntéseket hoz. Az ügyvezető elnöki poszt - akinek az érdemi döntéseket kellene hozni -, már Torgyán érkezése óta lényegében nem létezik. Pillanatnyilag a gazdasági igazgató, Kácsor Attila látja ezt a feladatot.

Ezt a kérdést ezúttal sem sikerült tisztázni.