Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Furulyás maradt a Ferencváros elnöke

2002.01.31. 21:34
Annak ellenére, hogy sokan Furulyás János vesztét kívánták, a rendkívüli közgyűlés egyhangúlag a vácszentlászlói tsz-elnök mellett tette le a voksát. Igaz, több jelölt nem is volt. Furulyás reméli, hogy újra nyugalom lesz a klub körül.
A Ferencvárosnál január végén ismét fellángoltak az indulatok, hiszen az alelnök, Takács Tibor lemondását kérte, a felügyelő bizottság vezetője, Nagy Ferenc ugyancsak. Mindketten úgy vélték, hogy figyelemfelhívás a lemondásuk, mert nem értenek egyet Furulyás János elnök lépéseivel. Mindeközben Furulyást megfenyegették, leárulózták, házának ajtajára keresztet festettek. Noha ő hozta a Fradihoz a Fotexet, amely nélkül alighanem már csődbe jutott volna a patinás egyesület.

Gyarmati és Novák is visszalépett

Ilyen előzmények után került sor csütörtök délelőtt a küldöttgyűlésre. Már a múlt héten bizonyossá vált, hogy Furulyásnak nem lesz riválisa, hiszen a két olimpiai bajnok, Novák Dezső és Gyarmati Dezső is visszalépett.

Pillanatnyilag nem is érdekes, hogy szórakoztak-e a két egykori nagyság nevével, vagy egyszerű félreértés történt csupán. Furulyás örökösen hangoztatta, hogy ő már elmúlt hetven éves olyannyira nem ragaszkodik az elnöki tisztséghez. Jobb híján azonban megint ő maradt, és rá vár a feladat, hogy ismétcsak a támadások kereszttüzében nyilatkozzon.

Ügyvezető elnök ezúttal sem lett

Furulyást egyhangú többséggel választották meg, vagyis kétség sem férhet a népszerűségéhez, legalábbis a szakosztályoknál. Mindez azonban már nem mondható el a futballistáknál, ahol többször is megvádolták azzal, hogy a pénzek nem a helyére kerültek.

Az azonban továbbra is érthetetlen, hogy Furulyás társadalmi elnökként - ez az a pozíció, ahol hátra kell dőlni - a klub életét befolyásoló döntéseket hoz. Az ügyvezető elnöki poszt - akinek az érdemi döntéseket kellene hozni -, már Torgyán érkezése óta lényegében nem létezik. Pillanatnyilag a gazdasági igazgató, Kácsor Attila látja ezt a feladatot.

Ezt a kérdést ezúttal sem sikerült tisztázni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?