Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar érmek a pesti vívó Világkupán

2002.02.02. 17:50
A női párbajtőrözők után a hétvégén a férfi kardozók állhattak pástra a budapesti Világkupa-viadalon, és ezúttal is ezüstérmet nyertünk, mert Ferjancsik Domokos a döntőben - egy találattal - alulmaradt az orosz Pozdnyakovval szemben. A harmadik helyet Nemcsik Zsolt csípte el.
Nem kezdődött igazán jól a mieink számára a szombat délelőtti verseny, hiszen a tíz hazai indulóból a hatvannégy között hat azonnal búcsúzott. Fájó, hogy a vb-ezüstérmes Fodor Kende is erre a méltatlan sorsra jutott.

Nemcsik az olimpiai bajnokot is megverte

Út az érmekig:
Ferjancsik-Jaskot (lengyel) 15-12
Ferjancsik-Iszajenko (ukrán) 15-7
Ferjancsik-Tarantino (olasz) 15-4
Ferjancsik-G. Touya (francia) 15-14
Ferjancsik-Pillet (francia)15-13
Pozdnyakov-Ferjancsik 15-14

Nemcsik-Gilmas (francia) 15-6
Nemcsik-Lengyel 15-6
Nemcsik-Tomczak (lengyel)15-10
Nemcsik-Covaliu (román)15-6
Pozdnyakov (orosz)-Nemcsik 15-10
A 32 között újabb két magyar köszönt el a versengéstől, Takács miután legyőzte a román Sandu az ugyancsak román - olimpiai bajnok - Covaliu verte, Lengyel Balázst a sors szeszélye folytán Ferjancsik. A versenyből ekkor kiesett két világbajnok is: a francia Damien Touya és az orosz Sarikov.

A két versenyben maradt magyar a következő két körben is magabiztos volt. Ferjancsik az olasz Tarantinót iskolázta le, Nemcsik megállította a két magyart verő Covaliut. A négy között aztán Ferjancsik újra nyert, a francia Pillet ellen izgalmas csatát vívott. Nemcsik azonban kikapott az orosz Pozdnyakovtól, jóllehet a magyar versenyző a sokszoros világbajnok mumusának tekinthető.

Az orosz jobban bírta a feszültséget

A fináléban Pozdnyakov remek rajtot vette, elhúzott 8-3-ra, Ferjancsik azonban nem adta fel. 14-nél utolérte az oroszt, így hallatlan izgalmak közepette telt el az utolsó néhány másodperc, a feszültségeket viszont a rutinosabb Pozdnyakov bírta jobban, bevitte a döntő találatot, így 15-14-re végül ő diadalmaskodott.