Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

A New England győzött a Super Bowl döntőjében

2002.02.04. 12:06
A New England Patriots sikerével zárult az Egyesült Államok legnagyobb érdeklődéssel várt sporteseménye, a Super Bowl döntője. A világ legnézettebb sporteseményének tartott találkozón a Patriots 20-17 arányban diadalmaskodott az esélyesebbnek tartott St.Louis Rams ellen. Az összecsapás legjobbjának a bajnok irányítóját, Tom Bradyt választották.
Patriots
A tavaly mindössze öt meccset nyerő New England már azzal hatalmas bravúrt ért el, hogy az idei, XXVI. Super Bowl finálé döntőjébe verekedte magát. Az összecsapás előtt mindenki biztos volt a Rams sikerében, mire a Patriots játékosai és vezetői csak annyit mondtak: - Ez a Super Bowl, itt minden megtörténhet. Nos meg is történt. . .

Hatalmas biztonsági előkészületek mellett, a szokásos fantasztikus show kíséretében rendezték a döntőt. A Louisiana Superdomeban, a világ legnézettebb sporteseményének tartott döntőn, végül a "hazafiak" győzni tudtak a 2000-ben diadalmaskodó, és a szakértők szerint ezúttal is esélyesebbnek tartott "kosok" felett.

A New England első alkalommal hódította el a Super Bowlt, pedig a profi amerikaifutball-liga idei döntőjében a 2000-ben győztes St.Louis Rams esélyeshez méltón kezdve 3-0-ás vezetéssel zárta az első negyedet. A nagyszünetig azonban a Patriots két touch downnal fordított (14-3).

Adam Vinatieri
Másfél perccel a rendes játékidő vége előtt, 17-17-es állásnál a 48 yardos vonalról rúghatott büntetőt a New England és Adam Vinatieri megszerezte csapata számára győzelmet jelentő három pontot. A mérkőzés legjobbjának a bajnok irányítóját, Tom Bradyt választották.

A döntő legjobbjának választott Brady, a Super Bowl történetének legfiatalabb irányítója, aki győzelemre vezette csapatát. A New England Patriots 24 éves "esze" az idényt még a cseresorban kezdte az NFL mindenkori rekordösszegű szerződésével (10 évre 103 millió dollár) rendelkező Drew Bledsoe mögött.

A Patriots szurkolóinak 42 évet kellett várniuk a végső sikerre. Kétszer, 1986-ban és 1997-ben már eljutottak a döntőig, de vesztesen hagyták el a pályát. Most azonban őket ünnepelte a szigorú biztonsági intézkedések miatt valóságos erődítménnyé változott New Orleans-i stadion 72 ezres közönsége, köztük három korábbi amerikai elnök: Jimmy Carter, idősebb George Bush és Bill Clinton is.

A találkozó félidejében megemlékeztek a szeptember 11-i, New York-i és washingtoni terrortámadások áldozatairól. Az idei Superbowlt a televízió jóvoltából a világ 166 országában, becslések szerint legalább 800 millióan látták.  • Vennék
  • Hírek