Furulyás: Hónapok óta szét akarják verni a Fradit

2002.02.05. 20:30
A pénteki közgyűlésen ellenszavazat nélkül újból a Ferencváros elnökének választott Furulyás János közleményt juttatott el lapunkhoz. Furulyás ebben kifejti, hogy magukra maradtak a klub körül zavart és félelmet keltők. Emellett azt kérte, hogy ne engedjenek az érdekeltek az egységből.
Íme a közlemény, amit változtatás nélkül jelentetünk meg:

"Az elmúlt héten rendkívüli közgyűlést tartott a Ferencvárosi Torna Club. A közgyűlés során új elnökséget és felügyelő bizottságot választottak a küldöttek, jómagam pedig újból bizalmat kaptam, hogy négy éven át elláthassam a klubelnöki teendőket.

Házon belül is voltak zavarkeltők

Ezúton is szeretném megköszönni mindazoknak a töretlen bizalmát, akik ellenszavazat nélkül választottak elnökké, ezzel is elismerve eddigi munkámat. Az elmúlt hónapokban, különösen az FTC Labdarúgó és Sport Kft. privatizációja óta sok igaztalan, és nemtelen támadás érte szeretett klubunkat, sportolóinkat, vezetőinket, és privatizációs partnerünket a Fotex Rt.-t. Sajnos nem csak házon kívül, de házon belül is akadtak olyanok, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy zavart keltsenek, megakadályozzák a klubban, és az FTC Labdarúgó és Sport Kft-ben kívánatos nyugodt, tervszerű munkát.

A legutóbbi közgyűlésen a küldöttek, a Fradi-család tagjai, a sportolók, vezetők újból hitet tettek az FTC-t megmentő privatizáció mellett. Egyszer és mindenkorra világossá téve mindenki előtt, hogy nemet mondanak a zavarkeltésre, a gyűlölködésre, a politikai színezetű és gazdasági érdekcsoportok által irányított manipulációkra, és nemet mondanak mindenkire, aki szeretné megakadályozni azt, hogy a Ferencvárosi Torna Club a jövőben is a legkiemelkedőbb magyar egyesület maradjon.

A jóérzésű szurkolók jelentős részét elüldözték az Üllői úti stadionból

Furulyás János
Sajnos tisztán látható volt, hogy egyesek hetek, sőt hónapok óta munkálkodtak azon, hogy megpróbálják megosztani és szétverni a Fradi-családot, megpróbálják megosztani a Ferencváros legendásan egységes szurkolótáborát.

Egy kicsi, de rendkívül agresszív csoport fektetett rengeteg energiát abba, hogy mondandójuk, cselekedeteik úgy tűnjenek, mintha másfél millió fradista véleményét tolmácsolnák. Ők azok, akiknek komoly erőfeszítések révén korábban már sikerült elérniük azt is, hogy a jóérzésű szurkolók jelentős részét elüldözzék az Üllői úti stadionból.

Megkérdőjelezték a privatizáció hasznosságát is

Mindenkinek látnia kell azonban, hogy ezek a politikai és gazdasági érdekektől vezérelt, és egyes politikai és gazdasági erők által felhasznált és manipulált emberek kevesen voltak, és magukra maradtak.

Támogatottságuk a ferencvárosi szurkolók körében nagyjából azoknak a támogatottságával egyenértékű, akik a közgyűlést megelőző hetekben, napokban az elnökség munkáját, a privatizációs szerződés hasznát kérdőjelezték meg.

Megfenyegetés, megalázás

A közgyűlés ismételten bebizonyította, hogy a Ferencvárosi Torna Club sportolói, edzői és alkalmazottai mai is egységesen gondolkodnak, és hűek szeretett klubunkhoz, a zöld-fehér színekhez.

Tudom, és tudjuk, hogy így van ezzel még sok-sok százezer ember az országban, így van ezzel minden igazi fradista. Azt is látni kell ugyanakkor, hogy a zavarkeltőknek, a háttérből manipulálóknak, az alantas ösztönökre számítóknak nincs, és nem is lehet soha tömegbázisuk a Ferencváros szurkolói között. Azok, akik szélsőséges politikai nézeteket hirdetnek stadionunkban, akik nappal, vagy éppen éjjel tisztességes embereket fenyegetnek, próbálnak megfélemlíteni, megalázni, nos azoknak nem lehet soha közük a Ferencvároshoz.

Gyűlölet, ellenségeskedés

A Ferencváros szurkolótáborát, a Fradi-családot sokaknak lenne érdeke megosztottnak látni, sokak számára jelentene kiaknázható lehetőséget politikailag, és üzletileg is, ha nem lennénk egységesek.

Arra szeretném kérni Önöket, hogy ne engedjünk az egységünkből, ne engedjük, hogy a Ferencváros nevét felhasználva ma gyűlöletet, ellenségeskedést lehessen szítani a stadionban, az utcán, a közéletben, a televízióban, a rádióban, a lapok hasábjain, vagy akár az interneten!

A klub közgyűlésében legfontosabb családtagjaink, azaz sportolóink szavaztak a békére, az egységre, a nyugalomra, mindarra, ami a számukra elengedhetetlen a nagy eredmények, a fényes sikerek eléréséhez. Kérem, hogy mindannyian tartsuk tiszteletben döntésüket!

Hajrá Fradi!

Furulyás János, az FTC elnöke