Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Legyőzték a török vészt Euroliga csapataink

2002.02.06. 21:13
A női Euroligában érdekelt Pécs és a Sopron is győzelemmel fejezte be törökországi túráját. A pécsiek az Adanát, a soproniak a Fenerbahcét múlták felül. Mindkét együttesünknek reális továbbjutási esélyei vannak. A férfiaknál a Korac Kupa nyolcaddöntőjében elbúcsúzott a Kaposvár, miután Lengyelországban is kikapott.
Nem kis tétje volt a bajnok Pécs adanai vendégjátékának, hiszen a pécsiek múlt heti hazai veresége után már aligha lehetnek versenyben a második helyért, a törökországi kudarc esetén azonban még a harmadik hely is veszélybe kerülhetett volna.

Iványi ponterősen kezdett

A pécsi hölgyek azonban nagyon összekapták magukat, és amire számítani lehetett, fölényes győzelmet arattak. Már az első negyed után tizenegy pont volt a két csapat között a különbség, Iványi és Tuvic játszott ekkor kiemelkedően. A második tíz percben Yildizoglu vezérletével tartották a lépést a hazaiak, döntetlenre sikeredett ez a negyed.

A hét pontot dobó Iványi és Tuvic mögé felzárkózott Csák és Delmis is, így továbbra sem forgott veszélyben a vezetés. A harmadik negyedben aztán az addig is kitűnően védekező Pécs egyre ponterősebbé is vált, a sorozatban eddig mindössze két győzelemmel büszkélkedő adanaiak pedig fáradtak, így a huszonnyolcadik percre már húsz pont volt a két csapat között.

A hajrában sem állt le a Pécs

A zárónegyedre nem maradt más hátra, mint ezt a tekintélyes különbséget megtartani. A feladatot túlteljesítette a Rátgéber-társulat, hiszen még növelték is az előnyt. A végeredmény 79-55 lett. A Pécs ezzel versenyben maradt a harmadik helyért, az élen a száz százalékos Bourges és a Ruzomberok áll.

Adana-Pécsi VSK 55-79
Pontszerzők:
N. Ivegin 2, Stinson 2, S. Ivegin 5/3, Abrlic 11, Atalay 6/6, Sarica 11/3, Aydin 4, Yildizoglu 14, illetve
Iványi 7/3, Csák 16/6, Tuvic 15, Pechova 2, Károlyi 4, Delmis 12/6, Ujvári 4, Mahoney 2, Keller 11, Kalmár-Nagy 6

A másik magyar csapat, a GYSEV Ringa mérlege ugyancsak hat siker és három vereség, így nekik is lényegében kötelező volt a győzelem az eddig négy győzelemmel büszkélkedő török Fenerbahce ellen, amelyik kétségkívül jobb játékerőt képvisel az Adanánál.

A páratlan negyedekben páratlan volt a GYSEV

A Sopron villámrajtot vett a meccsen, huszonöt dobott pont ellenében - Vilipics tarthatatlannak bizonyult - mindössze nyolcat kapott. A félidőre azonban a felére csökkent az előny, mert a hazaiak is összekapták magukat, és egy nagyon jó szériát produkáltak, ugyanakkor a mieink nagyon rosszat. Egy időkérés után Farkas Sándor rendezték a sorokat, így nyolc azért megmaradt.

A harmadik negyedben aztán megint azt a GYSEV-et láthattuk, amelyiket az első félidőben. Az egész csapat kiegyensúlyozottan játszott a védekezésre is nagy gondot fordítottak, így már tizennyolc pont volt a két csapat között.

A záró tíz percben aztán már csak a győzelemre kellett ügyelni, és ekkor már a fáradó csapatok a védekezésre egyre kevesebb energiát fektettek. A biztos magyar sikerhez a dobópárbaj ellenére kétség sem férhetett. Farkas Sándor tanítványai őrzik a harmadik helyüket a csoportban, ráadásképpen, ha a Parma vereséget szenved, még előre is léphetnek.

Fenerbahce - GYSEV-Ringa 56-73
Pontszerzők:
Özcelik 15/9, Öziygit 6, Gökce 5, Zakaljuzsnyaja 13, McCulley 13, Nete 4, illetve
Bevilaqua 8, Zirkova 17/6, Balogh 12, Kovacova 12, Vilipic 18, Seres 6/6

Prokom Trefl Sopot (lengyel)-Kaposvár 98-95

A férfiak Korac Kupájában már a nyolc közé jutás volt a tét, ám a Kaposvár hazai veresége után kevés eséllyel lépett pályára a lengyelországi Sopotban. A papírformát nem is tudták felborítani Ivkovicsék, bár mentségükre legyen mondva, hogy a sokkal jobb képességű ellenfelük az első félidőben mindössze egy pontos előnyt volt képes szerezni.

A harmadik tíz percben azonban hullámvölgybe került a Kaposvár, ekkor tizenöt pont is volt a két együttes között. A hajrára viszont megemberelték magukat a mieink - a hazaiak valamelyest ki is engedtek -, és emelt fejjel, három pontos vereséggel búcsúztak.

A másik Korac Kupában érdekelt magyar csapat, a Paks meccse minden bizonnyal csak a késő esti órákban ér véget. Sitkuék ugyanis Moszkvában voltak kénytelenek várakozni, hiszen az időjárási körülmények miatt - már több, mint egy napja - nem tudtak továbbrepülni Rosztovba, ellenfelük a Lokomotiv Mineralnije Vodi otthonába. A találkozót azonban mindenképpen megrendezik, még akkor is ha nem lesznek éppen kipihentek a mieink.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?