Nyugat mindvégig uralta Keletet az All Star-gálán

2002.02.11. 11:08
A Nyugat nyert Kelet ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság hagyományos All Star-gáláján Philadlephiában. A mérkőzés legjobbjának a győztes együttesben szereplő Kobe Bryantet választották.
A téli olimpia miatt a híradásokban némiképp háttérbe szorult az Észak-amerikai kosárlabda liga(NBA) idei All Star mérkőzése, jóllehet érdeklődőkben azért nem volt hiány. Ám alighanem minden idők legfurcsább mérkőzése volt a mostani, és a furcsaságok már pénteken kezdődtek.

Három nagy hiányzó volt

A visszatérő Michael Jordan és Allen Iverson egyaránt tízezer dolláros büntetést kapott, amiért nem jelentek a szokásos pénteki sajtótájékoztatón. Később az is kiderült, hogy sem Shaq O' Neel sem Vince Carter nem lesz ott a pályán. A hiányzók sora azonban ezzel még nem volt teljes, hiszen Karl Malone, az Utah Jazz 38 éves kiválósága sem játszhatott, ő beteg édesanyját látogatta meg.

A meccs ettől függetlenül nagy csemegének ígérkezett, de a várt nagy küzdelem elmaradt, mert szinte az első perctől kezdve a nyugatiak irányították a játékot, és a félidőre már tizenhét pontos előnnyel fordulhattak.

Stojakovic és Nowitzki fej-fej mellett haladt

A harmadik negyedben sem állt változás a játék képébe, így a záró tizenkét percre csupán az maradt a kérdés, hogy milyen veréssel ússzák meg a találkozót Kelet legjobbjai. Végül tizenöt pont maradt a két együttes között.

A meccs legjobbjának nem véletlenül választották meg Kobe Bryant-t, hiszen két negyed alatt sziporkázott, ennyi idő alatt huszonhárom pontig jutott. Összesen harmincegyet ért el. (Jordan mindeközben tőle szokatlan módon mindössze nyolcig jutott, és ő maga sem emlékszik arra, mikor hibázott olyan tiszta ziccerben, mint most.)

A huszonnyolc éves klasszis a büszke cím ellenére mégis csalódottan távozott Philadelphiából. A helyi szurkolók ugyanis nem tudták neki megbocsátani, hogy a tavalyi döntőben a Los Angeles Lakers nyert a 76ers ellen, és minden megmozdulását kifütyülték.

Jegyzőkönyv:
Nyugat-Kelet 135-120 (32-24, 40-31, 28-22, 35-43)
Pontdobók: Bryant 31, Payton 18, Garnett 14, Duncan 14, Nowitzki 12, Stojakovic 11, Szczerbiak 10, Webber 8, Nash 8, Brand 6, Francis 3, illetve
McGrady 24, Pierce 19, Allen 15, Mourning 13, Abdur-Rahim 9, Jordan 8, Walker 8, Mutombo 8, J. O,Neal 7, Iverson 5, Davis 2, Kidd 2