Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Újra edzést vezet a fejbedobott kosáredző

2002.02.12. 14:08
A hétvége legnagyobb botránya Szombathelyen történt, amikor is a Falco-Körmend kosárlabda mérkőzésen pénztárszalaggal fejbe dobták Patonay Imrét, egykori szövetségi kapitányt, a Körmend edzőjét. Patonay két napot töltött kórházban, kedden délután azonban már csapata edzését felügyeli. Mint az Indexnek kifejtette, nincs ideje a további pihenésre.
Szombaton a vasi szomszédvárak rangadóját felfokozott várakozás előzte meg, és a meccs is jelentős izgalmakat hozott, mígnem a második negyed közepén a vendégek szakvezetőjét, Patonay Imrét a nézőtérről fejbe dobták. Az egyik időkérésnél egy kibontatlan pénztárszalaggal vették célba, és a dobás olyan jól sikerült, hogy Patonay szemhéja a halántéka mellett felrepedt, két napot volt kénytelen kórházban tölteni.

A halánték táján érte a találat

Patonay korábban szövetségi kapitányként is tevékenykedett, és mivel az egyik legsikeresebb magyar klubedző - a Körmenddel több bajnoki címet is nyert -, óhatatlanul szerzett ellenségeket szakértelmével. (A körmendiek edzőjükért küzdve tízpontos hátrányból fordítottak: 89-83-ra nyertek.)

Ő azonban így vélekedik: "Nem hiszem - legalábbis nagyon remélem -, hogy személy szerint nem nekem szólt ez az üzenet, hanem a mindenkori vendégedzőknek, akik a szombathelyi katlanba látogatnak." Bár megjegyezte, ez már átment mindenféle határon.

Szombaton - Egerszegen - már ott lesz a kispadon

Az állapotáról annyit elárult, hogy jobban érzi magát, egyre erősebb, bár tompa fejfájásra még pillanatnyilag is panaszkodik. Az orvosok tanácsai ellenére azonban a keddi délutáni edzésen már meg kívánja látogatni csapata tréningjét. Patonay azt is elmondta, hogy mivel ő valamennyi utánpótlás szakág irányítója is a felnőtt csapat mellett, így kiesése mérhetetlen veszteséget okoz. Ezért is igyekszik minden erejével a gyors gyógyulásra.

Azon mostanság még tanakodik, hogy a szerdai nyíregyházi meccsre is ellátogasson-e, bár alighanem ott lesz az együttessel. A szombati zalaegerszegi - történelmi rangadóról van szó, hiszen a két csapat évtizedes ellenlábasa egymásnak - már ott kíván ülni a kispadon. Mint mondta: nincs benne félelemérzet, nem tántoríthatja el ez az incidens.

A gárda korábbi sikeredzőjét sem kímélték

Szombathelyen amúgy a szurkolók egy részének nagy gyakorlata van a trénerek kikezdésében. Földi Sándornak sem bocsátották meg például Kaposvárra költözését, noha azt megelezően sikert sikerre halmozott a Falcóval. Őt sem kímélték, igaz akkor verbális ütközet volt csak közte és egy helyi fanatikus között.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?