Jenő
-3 °C
6 °C

Az MFB az úszásba is beszállna

2002.02.12. 20:09
A Magyar Fejlesztési Bank a labdarúgás után újabb sportágba szeretne fektetni. Ezúttal egy sikersportág, az úszás a kiszemelt. Kedden kezdődtek, s szerdán folytatódnak az úszószövetség és az MFB közötti tárgyalások, amelyek első eredménye az MTI értesülése szerint, hogy mindkét fél megerősítette üzleti alapon történő együttműködési szándékát.
Az MFB, a január 8-ai kormány-felhatalmazás alapján szerezhet maximum 20 százalékos üzletrészt arra érdemes - átlátható gazdálkodást folytató, s üzletileg reménykeltő - sportvállalkozásokban és az úszósport irányítói a pénzintézet megkeresésére válaszolva a mintegy 100 ifjú, 13-14 éves tehetséggel rendelkező, tavaly alakult Jövő SC-t ajánlották támogatandónak.

- Ebben az egyszakosztályos klubban olyan gyerekek úsznak, akik közül a 2008-as, majd a 2012-es olimpia főszereplői kikerülhetnek, s addigra várható, hogy a piaci viszonyok lesznek jellemzőek az úszósportra is, tehát meg lehet határozni a "csapat" értékét - utalt Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke arra az el nem hanyagolható szempontra, hogy manapság a felértékelés náluk még ismeretlen fogalom. - Megállapodás egyelőre csak arról született, hogy további egyeztetéseket tartunk, ezeken avatott gazdasági szakember, a szövetség társelnökeként Csepi Lajos képvisel majd minket.

A Jövő SC elnöke Verrasztó Zoltán, a hetvenes évek világ- és Európa-bajnoka, két edzője a korábban a Széchy-tanítványokat is irányító Széles Sándor, s Kovácshegyi Ferenc. Alig titkoltan a hajdani KSI-s sikersztorit szeretné folytatni a speciális egyesület.

Horváth József, az MFB szóvívője megerősítette a további tárgyalások tényét, hangsúlyozta, hogy a tulajdonrész-vásárlás részleteiről korai lenne beszélni, így az "árról" sincs még mit mondani.

- Egy egész generációt kell felértékelni, s több dolog vár tisztázásra, így nehéz lenne jósolni, hogy mikorra realizálódhat az üzlet - tette hozzá.

Gyárfás szerint optimális esetben néhány hónapon belül létrejöhet a többi, hasonló sportág számára modellértékkel bíró együttműködés.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?