Az MFB az úszásba is beszállna

2002.02.12. 20:09
A Magyar Fejlesztési Bank a labdarúgás után újabb sportágba szeretne fektetni. Ezúttal egy sikersportág, az úszás a kiszemelt. Kedden kezdődtek, s szerdán folytatódnak az úszószövetség és az MFB közötti tárgyalások, amelyek első eredménye az MTI értesülése szerint, hogy mindkét fél megerősítette üzleti alapon történő együttműködési szándékát.
Az MFB, a január 8-ai kormány-felhatalmazás alapján szerezhet maximum 20 százalékos üzletrészt arra érdemes - átlátható gazdálkodást folytató, s üzletileg reménykeltő - sportvállalkozásokban és az úszósport irányítói a pénzintézet megkeresésére válaszolva a mintegy 100 ifjú, 13-14 éves tehetséggel rendelkező, tavaly alakult Jövő SC-t ajánlották támogatandónak.

- Ebben az egyszakosztályos klubban olyan gyerekek úsznak, akik közül a 2008-as, majd a 2012-es olimpia főszereplői kikerülhetnek, s addigra várható, hogy a piaci viszonyok lesznek jellemzőek az úszósportra is, tehát meg lehet határozni a "csapat" értékét - utalt Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke arra az el nem hanyagolható szempontra, hogy manapság a felértékelés náluk még ismeretlen fogalom. - Megállapodás egyelőre csak arról született, hogy további egyeztetéseket tartunk, ezeken avatott gazdasági szakember, a szövetség társelnökeként Csepi Lajos képvisel majd minket.

A Jövő SC elnöke Verrasztó Zoltán, a hetvenes évek világ- és Európa-bajnoka, két edzője a korábban a Széchy-tanítványokat is irányító Széles Sándor, s Kovácshegyi Ferenc. Alig titkoltan a hajdani KSI-s sikersztorit szeretné folytatni a speciális egyesület.

Horváth József, az MFB szóvívője megerősítette a további tárgyalások tényét, hangsúlyozta, hogy a tulajdonrész-vásárlás részleteiről korai lenne beszélni, így az "árról" sincs még mit mondani.

- Egy egész generációt kell felértékelni, s több dolog vár tisztázásra, így nehéz lenne jósolni, hogy mikorra realizálódhat az üzlet - tette hozzá.

Gyárfás szerint optimális esetben néhány hónapon belül létrejöhet a többi, hasonló sportág számára modellértékkel bíró együttműködés.