Szilárda
-4 °C
2 °C

Ismét nemi erőszakkal gyanúsítják Tysont

2002.02.12. 11:54
A hawaii rendőrség nyomozást indított a profi nehézsúlyú ökölvívó, Mike Tyson ellen. A nehézsúlyú amerikai sztárt ismét nemi erőszakkal gyanúsítják. Tysont már egyszer, 1992-ben elítélték hasonló jellegű bűncselekmény elkövetése miatt.
Továbbra sem csendesednek az indulatok Mike Tyson körül. Az egykori nehézsúlyú profi ökölvívó újabb botránnyal hívta fel magára figyelmet. Iron Mike - úgy tűnik - ezúttal sem tudott vágyainak parancsolni: a rendőrség egy bejelentés nyomán nemi erőszak gyanújával kezdett nyomozást Tyson ellen.

Autogram-osztás vagy erőszak?

A hatóság egy 38 éves nő bejelentése után kezdett vizsgálódni. A nő szerint a profi amerikaifutball-liga szombati, Honoluluban rendezett idényzáró mérkőzése után Tyson megtámadta és erőszakoskodott vele. Az eset állítólag akkor történt, amikor a hölgy autogramot akart kérni tőle.

A bokszoló egyik képviselője máris reagált a vádakra: elismerte ugyan, hogy a volt világbajnok ott volt az Aloha stadionban, de állítása szerint mindössze 10-15 percig maradt, mert a szurkolók "kitüntető figyelme" zavaró volt számára.

Tíz éve már ült börtönben

A botrányos életúttal rendelkező ökölvívónak nem ez volt az első összeütközése a törvénnyel. Még 1992-ben hat év börtönbüntetésre ítélték az amerikai színes bőrű szépségkirálynő, Desiree Washington megerőszakolásáért, mám három év után jó magaviselete miatt szabadon engedték. Tavaly ismét hasonló vádat hoztak fel ellene, de végül nem bizonyosodott be a bűnössége.

Tyson az utóbbi időben ismét a lapok címoldalaira került: az év elején egy bárban verekedett össze egy másik ökölvívóval, majd nem sokkal később emlékezetes botrányt okozott New Yorkban, a Lennox Lewis elleni világbajnoki címmérkőzés sajtótájékoztatóján. A verekedésbe fulladt esemény után - melyen Tyon megharapta ellenfele combját- maga az összecsapás megrendezése is kérdésessé vált. Las Vegas nem adott versenyzői engedélyt Tyonnak, így éppen helyszínt keresnek a szervezők a mérkőzésnek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!