Remekelt a Fotex és a Dunaferr

2002.02.24. 20:48
A két nemzetközi kupában érdekelt férfi élcsapatunk remek játékkal rukkolt ki a hétvégén. A Bajnokok Ligája negyeddöntőben a Veszprém öt góllal nyert a spanyol Leon otthonában, a KEK-negyeddöntőben a Dunaferr tízzel verte a Portót. A hölgyeknél a Fradi csoportelsőként ment tovább a Bajnokok Ligájában, a Debrecen kiesett a KEK-ben.
A Fotex-Veszprém nem került könnyű csoportba a Bajnokok Ligája tizenhatos mezőnyében, de kiváló játékának köszönhetően a csoport első helyén végzett. Ennek értelmében egy másodikként továbbjutóval mérkőztek a négy közé jutásért. Mégpedig a spanyol Leon csapatával, amelyiket az egykori szegedi irányító Bartók Csaba erősít.

Szaracsevics tízet lőtt

Jól kezdtek a spanyolok, gyorsan három góllal megugrottak, de a kubaiból magyarrá lett Diaz felhozta csapatát - hét gólig jutott -, és egyenlőnél tértek pihenőre a csapatok. (12-12) A második játékrészben a negyvenéves Szaracsevics parádézott - összesen tíz gólig jutott -, Sterbik a kapuban méltó partnere volt a horvát klasszisnak nagyszerű védéseivel. Végül 27-22-re nyert csapatunk.

Ugyancsak az elődöntő volt a tét Dunaújvárosban, ahol a Porto igyekezett megkeseríteni a mieink életét. A portugálok csupán az első félidő első felében voltak méltó partnerei a mieinknek, ezek után Szathmári rendre túljárt a támadók agyán, míg a hazai támadók - többnyire Décsi és Kuzmicsov - kiismerték a rivális hálóőrének stílusát. Ennek köszönhetően a szünetben hat góllal vezettek a mieink.

A Dunaferr visszavágója már csak formalitás

A második félidőben kétség sem férhetett ki a jobb, és csak az volt a kérdés: mennyi lesz a két csapat közötti különbség. Végül tíz gól lett - 25-15 -, így reméljük csak formalitás a jövő heti visszavágó.

A hölgyeknél a Ferencváros a Mislata 30-26 arányú legyőzésével csoportja első helyén végzett. A félidőben héttel is jártak már a spanyolok előtt Farkasék, de a második játékrész elején érthetetlen hullámvölgybe kerültek. Ezt megpróbálták maradéktalanul kihasználni a vendégek, de erejükből csak a felzárkózásra futotta, arra már nem, hogy megszorítsák a feljavuló zöld-fehéreket. A Fradi a négy közé jutásért a címvédő Ljubljanát búcsúztató lengyel Lublin ellen méri össze erejét.

A Dunaferr női csapata és a Debrecen elbúcsúzott

A Dunaferr valenciai, kétgólos - 22-20-as - vereségével azonban búcsút intett a BL-sorozatnak. Jóllehet az egy pont is elég lett volna a továbbjutáshoz, de a vereséget nem tudta elkerülni a bajnoki címvédő. Pedig remek győzelmekkel indult a sorozat az újvárosi lányok számára.

A Debrecen az itthoni kétgólos előnyét korán elveszítette a Leverkusen elleni KEK-nyolcaddöntő visszavágón. A hajdúságiak küzdöttek becsülettel, de nem veszélyeztették a németek sikerét, egyszersmind továbbjutását. 32-25 lett a végeredmény.

Ám hogy jó hír is jusson a végére: a Győr az EHF-Kupában fölényesen, 33-21-re verte a görög Artaszt, és 58-49-es összesítéssel továbbjutott a legjobb nyolc együttes közé.