A Vasas közeledik a fináléhoz, a BVSC távolodik

2002.02.24. 17:45
Három magyar vízilabda csapat is vízbe szállt a hétvégén a nemzetközi kupákban. A mérleg ezúttal negatívra sikeredett, hiszen a Honvéd a BL-ben, a BVSC a LEN-Kupában maradt alul egyaránt 9-6 arányban. A bizonyítványon némiképp a Vasas KEK-elődöntőbeli sikere segített, Váriék 10-8-ra verték a görög Vuliagmenit.
A Bajnokok Ligájában a Honvéd-Domino eddig valamennyi mérkőzésén diadalmaskodott, csakúgy, mint a csoport másik komoly erőt képviselő gárdája, a címvédő horvát Jug Dubrovnik. A Honvédre idegenben nehéz meccs várt, Birosék ráadásképpen meg is nehezítették saját maguk dolgát.

Gyatra emberelőnyös helyzetek - vereség

Idegesen, kapkodva játszottak ugyanis az első két negyedben, és négyből egyetlen emberelőnyös helyzetet sem tudtak értékesíteni. A félidőben 6-1 volt az állás. A harmadik negyedben feljavult valamelyest bajnokcsapatunk, 6-4-re felzárkózott, de csupán átmeneti volt a fellendülés. A három olimpiai bajnok mellett csak Bárány hozta magát, így nem maradhatott el a vereség. 9-6 lett a vége. Továbbjutási esélyei ettől megmaradtak Kovács István alakulatának.

A BVSC szinte lekopírozta a Honvéd produkcióját. A LEN-Kupa elődöntőjében a Brescia otthonába látogattak Szécsiék, és ugyancsak borzasztó gyengén kezdtek. 4-1, majd 6-2 is volt az olaszok javára. A feljavulás itt sem maradt el, de a hajrában megint a hazaiak irányították a játékot, és megérdemelt győzelmet arattak.(6-9)

Vindisch volt a legeredményesebb

A KEK-elődöntőben a Vasasnak kellett javítani a bizonyítványon. A görög Vuliagmenit azonban nem szabadott lebecsülni, hiszen azt a Fiorentinát verte ki a négy közé jutásért kettős győzelemmel, amelyik második lett az olasz bajnokságban, illetőleg a gárda vezéregyéniségei közé Fodor Rajmund tartozik.

A Vasas nem kezdett rosszul, de csupán egy gólra volt képes növelni előnyét. A görögök egyáltalán nem estek kétségbe, a félidőre átvették a vezetést, 5-4. A piros-kékek nagyágyúi azonban ekkor igencsak összekapták magukat - ennek ellenére három góljával Vindisch volt a legeredményesebb -, és az utolsó negyedben már három góllal is vezettek.

Kevéssel a lefújás előtt azonban ismét a hellének voltak eredményesek, így maradt a két találatnyi különbség, amelyik azért biztató a visszavágóra nézve.