Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Vasas közeledik a fináléhoz, a BVSC távolodik

2002.02.24. 17:45
Három magyar vízilabda csapat is vízbe szállt a hétvégén a nemzetközi kupákban. A mérleg ezúttal negatívra sikeredett, hiszen a Honvéd a BL-ben, a BVSC a LEN-Kupában maradt alul egyaránt 9-6 arányban. A bizonyítványon némiképp a Vasas KEK-elődöntőbeli sikere segített, Váriék 10-8-ra verték a görög Vuliagmenit.
A Bajnokok Ligájában a Honvéd-Domino eddig valamennyi mérkőzésén diadalmaskodott, csakúgy, mint a csoport másik komoly erőt képviselő gárdája, a címvédő horvát Jug Dubrovnik. A Honvédre idegenben nehéz meccs várt, Birosék ráadásképpen meg is nehezítették saját maguk dolgát.

Gyatra emberelőnyös helyzetek - vereség

Idegesen, kapkodva játszottak ugyanis az első két negyedben, és négyből egyetlen emberelőnyös helyzetet sem tudtak értékesíteni. A félidőben 6-1 volt az állás. A harmadik negyedben feljavult valamelyest bajnokcsapatunk, 6-4-re felzárkózott, de csupán átmeneti volt a fellendülés. A három olimpiai bajnok mellett csak Bárány hozta magát, így nem maradhatott el a vereség. 9-6 lett a vége. Továbbjutási esélyei ettől megmaradtak Kovács István alakulatának.

A BVSC szinte lekopírozta a Honvéd produkcióját. A LEN-Kupa elődöntőjében a Brescia otthonába látogattak Szécsiék, és ugyancsak borzasztó gyengén kezdtek. 4-1, majd 6-2 is volt az olaszok javára. A feljavulás itt sem maradt el, de a hajrában megint a hazaiak irányították a játékot, és megérdemelt győzelmet arattak.(6-9)

Vindisch volt a legeredményesebb

A KEK-elődöntőben a Vasasnak kellett javítani a bizonyítványon. A görög Vuliagmenit azonban nem szabadott lebecsülni, hiszen azt a Fiorentinát verte ki a négy közé jutásért kettős győzelemmel, amelyik második lett az olasz bajnokságban, illetőleg a gárda vezéregyéniségei közé Fodor Rajmund tartozik.

A Vasas nem kezdett rosszul, de csupán egy gólra volt képes növelni előnyét. A görögök egyáltalán nem estek kétségbe, a félidőre átvették a vezetést, 5-4. A piros-kékek nagyágyúi azonban ekkor igencsak összekapták magukat - ennek ellenére három góljával Vindisch volt a legeredményesebb -, és az utolsó negyedben már három góllal is vezettek.

Kevéssel a lefújás előtt azonban ismét a hellének voltak eredményesek, így maradt a két találatnyi különbség, amelyik azért biztató a visszavágóra nézve.