Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Aranygóllal úszott el az Alba Volán Interliga győzelme

2002.02.27. 21:01
A szlovén Olimpija Ljubljana nyerte a jégkorong Interligát, miután a sorozat döntőjének visszavágóján 5-3-ra kikapott a székesfehérvári Alba Volán gárdájától. A rendes játékidő 5-2-es fehérvári sikert hozott, így - mivel Szlovéniában 4-1-re az Olimpija győzött- hosszabbítás következett. Ez vendégeknek hozott szerencsét: a rájátszás első percében lőtt aranygóllal végül megnyerték a ligát.
Befejezéséhez érkeztek a közép-európai jégkorongcsapatok bajnokságának, az Interligának a küzdelmei. A sorozat fináléjába a a címvédő szlovén Olimpija Ljubljana é a magyar bajnok Alba Volán-FeVita jutott. Az első meccsen a szlovének nyertek 4-1-re, ezért a fehérváriaknak a végső diadalához legalább négy gól különbséggel kellett volna nyerniük.

Alig kezdődött el a mérkőzés, a harmadik percben máris megszerezhette volna a vezetést a hazai gárda, de Kovács hiába csent el egy korongot emberhátrányban, ziccerét a vendégek kapusa bravúrral hárította. Ám, ahogy mondani szokás: ami késik, nem múlik, és négy perc múlva Ocskay jóvoltából már Alba Volán előnyt mutatott az eredményjelző tábla (1-0). Minden adott volt tehát a jó folytatáshoz, de a közönség hiába várta kedvenceitől az újabb találatokat. Sőt, a hajrában Zagar révén kiegyenlített az Olimpija (1-1).

Ledolgozta hátrányát a hazai csapat

Szerencsére nem szegte kedvét a fehérvári csapatnak, hogy az első felvonásban nem sikerült közelebb kerülniük a végső győzelemhez. Lendületesen, ötletesen, és ami döntő, eredményesen támadtak a második húsz perc elején. Kilenc perc alatt háromszor zörgették meg a szlovén válogatott Ulcar hálóját, mellyel összesítésben ledolgozták hátrányukat. Gröschl nyitotta meg a gólok sorát a 23. percben, majd három perc múlva Palkovics lőtte ki a rövid sarkot, végül Orsó emelt közelről az elfekvő kapus felett a kapuba (4-1). A hazaiak nem csak támadásban, hanem védekezésben remekeltek: sikerült még egy kettős emberhátrányt is kivédekezniük.

Aranygól döntött

Az utolsó periódusban az újabb hazai gólok helyett meglepetésre a Ljubljana szerzett újabb találatot a 43. percben, így a fehérváriaknak ismét futhattak az eredmény után. A kapaszkodás sikerrel ját, Majoross három perccel a kapott gól után visszaállította a háromgólos különbséget (5-2). Mivel több gól már nem esett a rendes játékidőben, hosszabbítás döntött a liga-győzelemről.

Megvédte címét az Olimpija

A szabályok szerint négy-négy mezőnyjátékos állt szemben egymással az első találatig tartó rájátszásban. Az első percben Palkovics egyedül vezethette a kapura a korongot, de kimaradt a helyzet. A túloldalon a ljubljanaiak jobban céloztak és - akárcsak a Dunaferr elleni elődöntőben- beütötték az aranygólt, mellyel megnyerték az Interliga 2001/02-es kiírását (5-3).

Interliga, döntő, visszavágó:
Alba Volán-Olimpija Ljubljana (szlovén) 5-3 (1-1, 3-0, 1-1, 0-1), hosszabbítás után
A magyar csapat gólütői: Ocskay, Gröschl, Palkovics, Orsó, Majoross
Győztes: a Ljubljana 7-6-os összesítéssel (az idegenbeli gólok nem számítottak).