A Fotex a BL, a Dunaferr a KEK legjobb négy csapata között

2002.03.03. 21:05
Összesítésben tizenhét gólos(!) különbséggel jutott tovább a Fotex-Veszprém férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája negyeddöntőben a spanyol Ademar León ellenében. Élesék már az odavágón is ötgólos győzelmet arattak, a visszavágón pedig egyszerűen leiskolázták a félelmetes hírű spanyol bajnokot. A Dunaferr együttese ugyan súlyos vereséget szenvedett a portugál kupagyőztestől, ám idegenben lőtt több góljának köszönhetően bejutott a KEK legjobb négy csapata közé.
A Fotex-Veszprém férfi kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája negyeddöntő első mérkőzésén ötgólos előnyt szerzett a spanyol Ademar León otthonában. A hispánok edzője akkor úgy nyilatkozott, a továbbjutás eldőlt. Ám sokan úgy gondolták, csak udvariasságból mondja. Nos a veszprémi visszavágó ékes bizonyítékát adta, hogy a szakember jobban ért a jósláshoz, mint a kézilabdához.

A veszprémi szervezők is sejthettek valamit, hiszen a mérkőzés előtt pótlelátókat helyeztek el a csarnokban. A zsúfolásig megtelt lelátók előtt aztán igazi kézilabda bemutatót tartottak Zdravko Zovko tanítványai.

A Fotex - a 12 gólt szerző és parádésan játszó 40 éves Sarasevic vezérletével - egy pillanatnyi esélyt sem hagyva, tizenkét góllal verte ellenfelét. A magyar gárda az egész találkozó folyamán vezetett, a második félidő közepétől aztán már tetszés szerint érte el góljait, a végére pedig már csak a gólkülönbség volt kérdéses.

A veszprémi kapuban Sterbik és Fazekas is parádésan védett, elől pedig hiába készült a spanyol bajnok Diazból - aki így is szerzett 5 gólt - a veterán Sarasevicet egyszerűen képtelenek voltak tartani. A Fotex győzelmével a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé jutott.

Hatalmas küzdelemben, csak idegenben lőtt több góllal jutott a legjobb négy közé a Dunaferr férfi kézilabdacsapata a KEK-ben. A dunaújvárosiak hazai környezetben 25-15-re diadalmaskodtak, ám a visszavágón ugyancsak tíz góllal, 29-19-re kikaptak az FC Porto vendégeként. Azonban idegenben szerzett több találatának köszönhetően a magyar gárda jutott a legjobb négy közé.

A Porto óriási iramban kezdte az összecsapást és pillanatok alatt négygólos előnyre tett szert. Ez a különbség meg is maradt a félidő hajrájáig, akkor azonban a hazaiak beleerősítettek, ám öt gólnál jobban nem tudtak meglépni az újvárosiaktól.

A folytatásban a hazaiak minden tartalékjukat mozgósították, ám a tudat, hogy legalább 11 góllal kell győzniük, bénította őket. A nyolc gólt dobó Mohácsi vezérelte magyar csapat pedig hiába kapott ki tíz góllal, miután több gólt dobott idegenben mint vetélytársa, bejutott a KEK legjobb négy csapata közé.

Eredmények:
Férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágó:
Fotex-Veszprém - Ademar León (spanyol) 30-18 (11-7)
Férfi kézilabda KEK negyeddöntő visszavágó:
FC Porto (portugál)-Dunaferr 29-19 (14-9)