Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sávolt a második a fordulóba jutott

2002.03.12. 11:21
Sávolt Attila az Indian Wells-i hárommillió dollár összdíjazású tenisztornán a selejtezőből indulva már a második fordulóba jutott. Két nálánál nevesebb játékost -a spanyol Clavet és a dél-afrikai Ferreirát - győzött le, és még játszmát sem veszített. A 85. helyen álló magyar akár tíz helyet is javíthat pozícióján.
Sávolt Attila tavaly lépett át a bűvös százas határon a teniszezők világranglistáján. Utoljára mindez Noszály Sándornak sikerült, de ő mindössze néhány hétig mondhatta magát az elit tagjának. Immár bizonyos, Sávolt jócskán túlszárnyalja ezt a teljesítményt.

Clavet ellen eddig játszmát sem nyert

A januári ausztrál nyílt teniszbajnokságon a fanyalgók még azt mondhatták, hogy azért jutott a második fordulóba, mert egy nevesincs franciát le tudott győzni szenvedve, öt szettben, ám most már egyre inkább tekintélyt parancsolóbb a játéka.

Az Egyesült Államok-beli Indian Wellsben - a kilenc állomásból álló Mester-sorozat első állomásán - ugyanis a majd hárommillió dollár összdíjazású tornán két nálánál jobban rangsorolt és nevesebb versenyzőt is legyőzött. Ráadásképpen még játszmát sem veszített.

Sávolt a selejtezőben a spanyol Clavet ellen mérkőzött, és két játszmában felülmúlta a nálánál hét hellyel előbb jegyzett klasszist. (6:4, 7:6) A főtáblán - idejét sem tudni, ilyen rangos viadalon mikor volt főtáblán magyar férfi játékos - a dél-afrikai Wayne Ferreirával csapott össze, aki fénykorában, évekkel ezelőtt még a Grand Slam-viadalokon is többször a legjobb négyig jutott. Jelenleg a 45. a ranglistán.

A rövidítésben Sávolt felülmúlhatatlan volt

Sávolt azonban nem ijedt meg sem a nevétől, sem a múltjától, és két rendkívül szoros és kiegyensúlyozott játszmában végül felülmúlta riválisát. Külön öröm, hogy a rövidítésben mindkétszer ő volt a jobb, hiszen mindez azt jelzi, hogy fejben felnőtt a nagy klasszisok mögé. Az első tie breaket, 7-5-re, a másodikat 7-1-re nyerte.

Az is örvendetes ugyancsak, hogy most már nem csak salakon kell számolni vele a menőknek, hanem a keményebb, egyszersmind gyorsabb borításon is. Következő ellenfele a Johanssont legyőző, egykor szebb napokat látott, US Open-döntős svéd Enquist lesz. Nyilvánvaló, nem Sávolt az esélyes, de miért ne tehetne újabb csodát?

További eredmények:
Férfiak:
Hewitt (ausztrál, 1.)-Moya (spanyol) 6:4, 6:4
Kafelnyikov (orosz, 2.)-Björkman (svéd) 7:5, 6:3
Szafin (orosz, 7.)-Martin (spanyol) 6:3, 7:6
Henman (brit, 9.)-Robredo (spanyol) 6:2, 6:7, 6:4
Sampras (amerikai, 10.)-Fish (amerikai) 7:6, 6:2


Nők, nyolcaddöntő:
Hantuchova (szlovák)-Henin (belga, 3.) 6:3, 6:3
Smashnova (izraeli)-Shaughnessy (amerikai, 6.) 4:6, 6:3, 6:1
Sanchez-Vicario (spanyol) - Farina-Elia (olasz, 7.) 6:4, 7:6
Hingis (svájci, 2.)-Black (zimbabwei) 6:0, 6:3
Szeles (amerikai, 4.)-Szugijama (japán) 6:0, 6:1
Raymond (amerikai, 12.)-Kremer (luxemburgi) 6:2, 6:3