A Dunaferr a hokibajnok

2002.03.14. 16:21
Jóllehet az Alba Volán volt a toronymagas esélyese az idei hokibajnokságnak, a Dunaferr hódította el a trófeát. A döntő hatodik mérkőzésén immáron negyedszer is legyőzte ősi ellenlábasát, és megérdemelten lett a bajnok. A mérkőzés második harmadában döntöttek az "Acélbikák", ekkor háromgólosra növelték előnyüket, ebből a záró húsz percben kettőt megőriztek.
Az idei bajnokság alapszakaszában egyértelmű a címvédő Alba Volán fölénye, ám a Dunaferr nagyon készült a döntőre, a formáját erre az időszakra hegyezte ki. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen már az első idegenbeli mérkőzésen jobban játszott valamelyest riválisánál, ám a Volán remekül hajrázott. Emberhátrányból ütött góljának köszönhetően kicsikarta a hosszabbítást, és a lélektani előnyt kihasználva a maga javára fordította a meccset.

Horváth nyitotta a gólok sorát

Már ekkor is érezni lehetett, hogy a Dunaferr némiképp jobb formában és a hazai meccsét biztosan meg is nyerte. Ezek után mindkét fél nyert hazai pályán, a hétvégén azonban a Dunaferr idegenben jutott előnyhöz, és a mostani meccsre nem maradt más feladata Széligéknek, mint hogy érvényesítsék a papírformát.

Az első harmad kiegyenlített játékot hozott, Palkovics a kapuvasat találta el, a másik fél érvénytelenített gólig jutott. A harmad vége felé közeledve azonban Horváth András kihasznált egy emberelőnyt, így megnyugodhatott a hazai publikum, kedvenceik előnnyel térhettek pihenőre.

Ferjo kapus megbabonázta a vendégeket

A második húsz perc végére aztán fölénybe kerültek a hazaiak. Noha az Alba mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, Ferjo kapus lehúzta a rolót. Egy szerencsés gól után viszont beindult az újvárosi henger. Sándor majd Ladányi, végül Balaz következett. A vendégek erőlködtek, a helyzeteket azonban elpuskázták, így tetemes hátrányba kerültek.

Hogy mégse legyen sima a meccs, arról Palkovics gondoskodott, aki a záróharmad elején betalált. Ezek után még nagyobb erőket mozgósított a címvédő, Tőkési faragott is a hátrányból, de újabb gólt nem tudtak elérni. A végén ugyan parázs jelenetek játszódtak a hazai kapu előtt, de a nagyszerű napot kifogó Ferjo megállította a rohamokat. A Dunaferr a fináléban mutatott kiváló játékának köszönhetően megérdemelten szerezte meg az első helyet.

A páros évek babonája

A Dunaferr így negyedszer lett bajnok, érdekesség, hogy valamennyi elsőségét páros évben érte el. Ezúttal sem lett másként.