Megkezdődött az olimpiai bajnok birkózó büntetőpere

2002.03.18. 17:43
Tanúk meghallgatásával kezdődött meg hétfőn Farkas Péter birkózó büntetőpere a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az olimpiai bajnok birkózót közúti veszélyeztetéssel és hivatalos személy elleni erőszakkal vádolja az ügyészség.
Az 1992-ben, Barcelonában olimpiai bajnoki címet szerzett egykori kötöttfogású birkózó, Farkas Péter 2001 márciusában került összetűzésbe egy rendőrrel, aki el akarta vitetni tilosban parkoló autóját. A rendőr helyszíni bírságot rótt ki Farkasra, aki azonban csekken szerette volna befizetni a büntetést.

Miután a rendőr ragaszkodott a helyszíni bírsághoz, a sportoló beszállt a kocsiba és átállt egy közeli parkolóba. A vád szerint átállás alatt azonban nekiment az autót kamerázó rendőrnek. Az atrocitás után a rendőr hívta társait, Farkast őrizetbe vették, majd a Hungária körúti kaptányságra szállították.

A hétfői tárgyalási napon tanúkat hallgatott meg a bíróság, melynek célja az volt, hogy kiderüljön az ügy szempontjából fontos tény: Farkas autója valóban hozzáért-e a rendőrhöz. Erre azonban a tanúk meghallgatása után sem lehetett egyértelmű feleletet adni. A tárgyalás folytatódik.