Olimpiai bajnokok váltottak klubot az NHL-ben

2002.03.20. 11:20
Több meghatározó játékos váltott klubot az észak-amerikai jégkorongligában, az NHL-ben. Az egyesületek igyekezete nem véletlen, hiszen hamarosan lejár az átigazolási időszak, amely azt jelenti, hogy a csapatoknak az idei szezonban már nem lesz módjuk tovább erősíteni játékoskeretüket.
A tavalyi döntős, 2000-es Stanley Kupa-győztes New Jersey Devils legjobb centerét, Jason Arnottot, valamint Randy McKayt adta oda az 1999-es bajnok Dallas Starsnak a Salt Lake Cityben olimpiai aranyérmes Joe Nieuwendykért és Jamie Langenbrunnerért.

A Philadelphia Flyers - a térdsérülése miatt több hétig harcképtelen Jeremy Roenick pótlására - megszerezte a Washington Capitalstól Adam Oates-ot. A 39 éves csatár 57 gólpasszával listavezető, s emellett 11-szer volt eredményes.

Darius Kasparitus
Kasparaitist szerződtette a Colorado

A címvédő Colorado Avalanche leszerződtette a Pittsbugh Penguinstől a kőkemény orosz hátvédet, a szintén olimpiai aranyéremmel büszkélkedő ( még 1992-ben FÁK színekben szerezte a medált) Darius Kasparaitist Rick Berryért és a finn Ville Nieminenért.

Poti és Murray New Yorkba költözött

A rájátszásba jutásért harcoló New York Rangers - azután, hogy a gólerős Pavel Buréval erősödött - az Edmonton Oilersszel is cserélt: a kanadai együtteshez küldte a tehetséges Mike Yorkot és helyére Tomi Poti hátvédet és Rem Murray csatárt hozta.

A Montreal Canadiens szintén nem szeretne lemaradni az egy hónap múlva kezdődő playoff-ról, s ezért rutinos korongosokat igazolt a kapus Stephane Fiset és a támadó Bill Lindsay személyében.