Judit
2 °C
7 °C

Amputálni kell az olimpiai bajnok ujját

2002.03.28. 12:03
Az előzetes jóslatok ellenére mégis amputálni kell a februárban fagyási sérüléseket szenvedett Rulon Gardner egyik lábujját. Egyelőre még nem lehet tudni, hogy a beavatkozás mennyiben befolyásolja az amerikaiak olimpiai és világbajnok kötöttfogású birkózójának további pályafutását.
A sydney-i olimpián sporttörténelmi győzelmet aratott az amerikai Rulon Gardner, miután a nehézsúlyúak kötöttfogású döntőjében egy ponttal legyőzte a sportág legnagyobbjának tartott orosz Karelint.

Hogy ez a siker nem a véletlen műve volt, azt mi sem bizonyítja jobban, tavaly éppen a magyar Deák Bárdos Mihály ellen a világbajnoki cím is az amerikai bírtokába került. Úgy tűnt Gardnert senki és semmi nem tudja legyőzni. Egészen idén februárig.

Eltévedt a mínusz 26-29 fokos hidegben

Rulon Gardner
A 30 éves Gardner február 14-én - a téli olimpia idején - kirándulni indult hórobogójával, járműve lerobbant, ő pedig eltévedt. A mínusz 26-29 Celsius fokos hidegben egy éjszakát a szabadban töltött, mielőtt rátaláltak. Teste lehült, az orvosok szerint napokig volt életveszélyben.

A 2000-es sydneyi ötkarikás játékok nehézsúlyú bajnokát kisebb nagyobb megszakításokkal azóta is kórházban kezelték. Most úgy tűnik mégsem sikerült a teljes gyógyulás, a hideg maradandó károsodást okozott.

Gardner nem adja fel

- Azt mondja, hogy mindenképpen folytatni szeretné a sportolást - mondta Virginia Gardner, a tengerentúli versenyző édesanyja. - A jobb lábának középső ujját távolítják el, s az orvosok szerint hosszú ideig nagyon érzékeny lesz ez a testrésze. Csak annyit tehetünk, hogy várunk, s majd meglátjuk, hogy tényleg újra szőnyegre léphet-e.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?