Judit
2 °C
7 °C

Jordan döntött: folytatja pályafutását

2002.03.29. 11:50
Bár sérülése miatt többen pályafutása befejezését jósolták, ám Michael Jordan cáfolta a visszavonulásáról szóló híreket. A 39 éves, hatszoros NBA-győztes játékosnak feltett szándéka, hogy a következő szezonban is segítse játékával az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban szereplő Washington Wizards együttesét.
"A szerződésem két évre szól és ki is szeretném tölteni. A pályafutásom alakulása természetesen nagyban függ az egészségi állapotomtól, de most úgy gondolom, hogy ősszel is a pályán leszek" - mondta a 39 éves klasszis.

Doug Collins, a fővárosi csapat edzője korábban úgy nyilatkozott, hogy meglepődne, ha Jordan a folytatás mellett döntene, hiszen állandóan visszatérő térdsérülése alaposan megviseli. "Tudom, ragaszkodik a játékhoz, de véleményem szerint nagyon alaposan át kell gondolnia, hogy folytatja-e"- közölte az edző.

A világ legjobb kosarasának tartott szupersztár tavaly ősszel határozott úgy, hogy három és fél esztendő után két évre visszatér az NBA-be, de szinte az idény kezdete óta makacs térdfájdalmak gyötörték. Február 27-én műtéten esett át, s emiatt 12 mérkőzést kihagyott. A múlt héten - egy kicsit korábban a tervezettnél - újra pályára lépett, de az azóta nyújtott teljesítménye meg sem közelíti a rá jellemző magas színvonalat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?