Bajnokok Ligája döntőben a Veszprém

2002.03.31. 20:25
Hatgólos vereséget szenvedett, de összesítésben kétgólos különbséggel a Bajnokok Ligája döntőjébe jutott a Fotex-Veszprém férfi kézilabda csapata. A veszprémiek végig partiban voltak a tavalyi év BL-győztesével és teljesen megérdemelten jutottak tovább.
Pokoli hangulat várta a Fotex-Veszprém férfi kézilabdacsapatát Pamplonában, ám ez nem zavarta meg Éleséket. Annyira nem, hogy a mieink szereztek vezetést, és a hazaiak csak 4-3-nál tudtak először előnybe kerülni.

A hangulat a játékvezetőkre sem volt hatás nélkül, hiszen kétgólos hispán előnynél kettős emberelőnybe kerülhettek a hazaiak. A veszprémiek azonban bravúros védekezéssel kihúzták ezt az időszakot, és a kiegészülés pillanataiban Sterbik - ahogy tőle megszokhattuk egy hete is - hétméterest hárított.

Tízperces gólszünet

Azonban a támadásokba ekkor elég sok hiba csúszott és a félidő közepén a magyar együttes közel tíz percig nem szerzett gólt. A nagy gólcsendet Dzomba törte meg, így ismét csak két góllal mentek a spanyolok.

10-6-os San Antonio előnynél került először emberelőnybe a Veszprém, amit eredményesen használtak ki, így két perccel a félidő vége előtt ismét csak két gól volt a két gárda közötti különbség. Ehhez "természetesen" kellett, hogy Sterbik újabb büntetőt hárítson. Richardson két másodperccel a vége előtt újabb gólt szerez, így a szünetben 11-8-ra vezettek a spanyolok.

A döntőben: Magdeburg
BL-elődöntőben:
Kolding (dán)-Magdeburg (német) 25-28 (12-11)
Továbbjutott: A Magdeburg, kettős győzelemmel

A két csapat a csoportmérkőzések során már találkozott. November 25-én a Veszprém 24-20-ra győzte le a vendég Magdeburgot. A visszavágón - mely a veszprémiek számára már tétnélküli volt - a hazaiak nyertek 25-22-re.

A második harminc perc spanyol góllal indult, de mielőtt nagyon belelendültek volna, Sarasevic is eredményes. Richardson parádés góljára ezúttal Zsigmond válaszol, ám két gyors Juancho gólra nem tudtak felelni Élesék.

Háromgólos Portland vezetésnél emberelőnyből Diaz eredményes, ám sajnos azonnal válaszolnak a spanyolok. Negyedórával a vége előtt négy gól a spanyolok előnye, ami azt jelentette, hogy összesítésben még mindig a Veszprém vezet négy góllal.

Az utolsó öt percet kétgólos hazai előnnyel kezdték a felek, ám ez pillanatok alatt négyre nőtt. Ám hiába a közönség bíztatása, a spanyol kispad állandó reklamálása, a magyar csapatot semmi nem zökkenthette ki játékából.

Sterbik a varázslatos

Mindkét csapat fantasztikussan játszott, ám a két kapus - Hernandez és Sterbik - még így is kiemelkedett a mezőnyből. A magyar csapat kapusáról mindent elmond, hogy az 56. percig nem tudtak neki büntetőből gólt lőni. Utána azonban már hiába lőttek kettőt is, ez már kevés volt a spanyol boldogsághoz.

Az utolsó percekben a hazaiak mindent egy lapra téve támadtak, ám hiába jöttek fel összesítésben egy gólra, a lefújás előtt hét másodperccel Sarasavic a BL-döntőbe lőtte a Veszprémet.

Legutóbb BEK-döntőben, éppen húsz éve a Budapesti Honvéd szerepelt, mely akkor megnyerte a sorozatot. . .

Férfi Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:
Portland San Antonio (spanyol)-Veszprém 27-21 (11-8)

Pamplona, 4000 néző,
Játékvezetők: Nacsevszki-testvérek (macedónok)

Portland San Antonio: Hernandez - Urdiales 1, Garralda 6, Beuchler, Richardson 7, Jakimovics 6, Martin - csere: Ortigosa 3, Kiszeljov, Juancho 4, Jovanovics.

Fotex Veszprém : Sterbik - Dzomba 6, Diaz 2, Csoknyai, Jovic 1, Gál 2, Pásztor 1 - csere: Saracevic 4, Zsigmond 3, Perez 2, Éles, Tóth J., Iváncsik.

Továbbjutott: a Veszprém, 48-46-os összesítéssel