Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Jordan: vége az idei szezonnak

2002.04.04. 11:41
Nem lép pályára az NBA idei szezonjának hátralévő találkozóin Michael Jordan, aki hároméves szünet után, október végén tért vissza az észak-amerikai profi kosárlabdaligába. A hatszoros NBA-győztes klasszis több mint egy hónapja operált térde nem gyógyult meg, ezért - bár mindenképen szerette volna folytatni az idényt- végül belátta, hogy sérült lábát pihentetnie kell.
Térdsérülése miatt a szezon hátralévő mérkőzésein már nem lép pályára Michael Jordan, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban. A hatszoros NBA-győztes játékos klubja, a Washington Wizards azután jelentette be a hírt, hogy a 39 éves klasszis negatív csúcsot jelentő 2 pontot dobott a keddi, Los Angeles Lakers elleni találkozón.

Michael Jordan
"Az operáció után mindent elkövetett, hogy minél hamarabb újra játszhasson. Talán kicsit elsiette a dolgot, s ennek az lett az eredménye, hogy ismét begyulladt a térde" - indokolta döntést Wes Unseld, a fővárosiak menedzsere.

A világ legjobb kosarasának tartott szupersztár tavaly ősszel határozott úgy, hogy három és fél esztendő után két évre visszatér az NBA-be, de szinte az idény kezdete óta bajlódott a térdével. Sérülése miatt február 27-én megműtötték, s emiatt 12 mérkőzést kihagyott. Két héttel ezelőtt újra pályára lépett, de azóta - kivéve a Milwaukee Bucks elleni pénteki meccsen dobott 34 pontot - nem nyújtott kimagasló teljesítményt.

A múlt héten felröppent a hír, hogy korábbi terveivel ellentétben a következő idényben mégsem folytatja, ő azonban kijelentette: feltett szándéka, hogy kitöltse a szerződésében meghatározott időt. Azt még nem lehet tudni, hogy jövőre pályára lép-e a az NBA-ben, de az idei szezonban már biztosan nem erősíti a Wizards csapatát. "Elérkeztem ahhoz a ponthoz, hogy nincs más választásom: pihentetnem kell a lábamat" - mondta a klasszis.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?