Táncosnőt vert Tyson

2002.04.08. 16:16
Feljelentette egy huszonöt éves táncosnő Mike Tysont, mert állítólag molesztálta őt, míg a segítségére siető barátját bántalmazta a nehézsúlyú ökölvívó. Tyson ügyvédje cáfolta a történteket. Az egykori profi világbajnok jelenleg a Lennox Lewis elleni világbajnoki mérkőzésre készül, amit június 8-án rendeznek Memphisben.
Ismét hallatott magáról Mike Tyson. A botrányairól elhíresült egykori nehézsúlyú világbajnok ezúttal sem sportteljesítményével, hanem újabb botrányával hívta fel magára közvélemény figyelmét. Egy táncosnő és a barátja azzal vádolja, hogy a nehézsúlyú profi ökölvívó mindkettőjüket megtámadta. A 25 éves hölgy azt állítja, hogy a bokszoló Phoenix egyik éjszakai bárjában molesztálta őt, majd bántalmazta a védelmére kelő partnerét. A versenyző jogi képviselőjén keresztül cáfolta a történteket.

Tyson legutóbb februárban szerepelt a lapok címlapján, akkor a hawaii rendőrség nyomozást indított ellene, miután hatóság egy 38 éves nő bejelentteett, hogy a profi amerikaifutball-liga Honoluluban rendezett idényzáró mérkőzése után Tyson megtámadta és erőszakoskodott vele. Az eset állítólag akkor történt, amikor a hölgy autogramot akart kérni tőle.

A botrányos életúttal rendelkező ökölvívónak nem ez volt az első összeütközése a törvénnyel. Még 1992-ben, hat év börtönbüntetésre ítélték az amerikai színes bőrű szépségkirálynő, Desiree Washington megerőszakolásáért, ám három év után jó magaviselete miatt szabadon engedték. Tavaly ismét hasonló vádat hoztak fel ellene, de végül nem bizonyosodott be a bűnössége.

A "legnagyobb dobása" azonban az év elején volt, mikor emlékezetes botrányt okozott New Yorkban, a Lennox Lewis elleni világbajnoki címmérkőzés sajtótájékoztatóján. A verekedésbe fulladt esemény után - melyen Tyon megharapta ellenfele combját- maga az összecsapás megrendezése is kérdésessé vált. Az eredetileg kijelölt helyszín, Las Vegas nem is adott versenyzői engedélyt Tyonnak, így került a képbe Memphis, amely június 8-ára vállalta, hogy megrendezi az összecsapást.