Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Farkas 15 gólja is kevés volt a Fradi győzelméhez

2002.04.14. 18:34
Jóllehet hat góllal is vezetett a Ferencváros a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében a jugoszláv Podgorica ellen, Németh András tanítványai a végén a döntetlennek is örültek. A Győr az EHF Kupában ugyancsak a döntőbe jutásért a norvég Bakkelagets otthonában - nem behozhatatlan - öt góllal maradt alul.
A Ferencváros női kézilabda csapata, történelmi bravúr kapujához érkezett, hiszen a Bajnokok Ligája döntőjébe még nem sikerült bejutnia a zöld-fehérekhez. A feladat most sem ígérkezett könnyűnek, hiszen a Buducsnoszt Podgorica a Dunaferr csoportjából elsőként jutott tovább, míg az újvárosiak kiestek.

Álomszerű kezdés

Németh András tanítványai pontosan tudták, hogy kizárólag úgy lehet esélyük a fináléba kerülésre, ha sokkal összeszedettebben játszanak, mint tették azt legutóbb - a nyolc között - a lengyel Lublin ellen. A Lublint ugyanis mindössze két góllal sikerült legyűrnie a csapatnak, igaz a továbblépéshez ez is épp elég volt, mert az odavágón csupán egy találattal veszítettek Farkasék.

Jól is kezdte a meccset a Fradi, már a félidő elején sikerült megnyugtató két-, háromgólos előnyt szerezni, és ezt a félidő derekára még növelni is sikerült. 12-6-ot is mutatott az eredményjelző, és a vendégek ekkor nem igazán találták az ellenszerét a mieink kiváló - olykor két magyar is embert fogott - védekezésének. A meccs ezen szakaszában Farkas - egy maga tizenöt gólig jutott - Lőwy és Pádár is kimagaslót nyújtott, nem különben a kapuban Sugár Tímea.

A végére kiütközött a magassági fölény

A félidő végére aztán az előny apadni kezdett - négy góllal fordultak a felek, 18-14 -, a második félidőben pedig a Podgorica meg is fordította a meccset. A Fradi kulcsemberei elfáradtak, Sugár a kapuban, Farkas a támadásban hibázott egyre többet - hetest is -, és ekkorra már kijött az ellenfél magassági fölénye is. 25-24-nél tehát már a szerbek voltak előnyben, és nem is lankadt a lendületük a mieinket állva hagyva három góllal is vezettek Bulatovicék.

Németh András úgy érezte: időt kell kérnie, másképp nem hogy előnyt nem szereznek a mieink, de hátrányból kell hogy kezdjék a jövő heti visszavágót. Az időkérés segített a mieinknek, egyenlítettek, és az utolsó pillanatokig tartani is tudták az egyenlő állást. S hogy mire lesz mindez elég? Gyaníthatóan nem sokra. A másik elődöntőben a norvég Larvik hazai pályán hét góllal 29-22-re verte a macedón Skopjét.

A győri jól tartották magukat

Az EHF Kupában a Győr volt érdekelt Oslóban, a norvég Bakkelagets otthonában. Az első félidő végégig kitűnően tartotta magát a Rába-parti csapat, 13-13-as döntetlennel térhettek pihenőre a hölgyek. A második harminc percben aztán már nem volt képes felvenni a versenyt a magyar csapat, öt góllal 27-22-re kikaptak. A hátrány azonban korántsem ledolgozhatatlan.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!