Mádl Ferenc kitüntette Kokót

2002.04.15. 18:46
A Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje polgári tagozat kitüntetést vette át Mádl Ferenc államfőtől a Parlament Munkácsy-termében Kovács István olimpiai, világ- és Európa-bajnok, hivatásosként pehelysúlyú exvilágbajnok bokszoló.
A visszavonulását március elsején bejelentő "Kokó" kivételes és világszerte elismert sportpályafutásáért, a magyar sport nemzetközi hírnevének öregbítéséért - Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére - részesült az elismerésben.

Kovács István azt mondta, hogy április 15-ike eddig Gergő fia születésnapja miatt volt különleges számára, most pedig ezen a napon élete utolsó magyarországi tréningjén vett részt nevelőedzőjénél, Szántó Imrénél, majd ráadásul ilyen rangos kitüntetést is átvehetett.

A klasszis utolsó profi mérkőzését szombaton vívja a lengyelországi Gdanskban, az amerikai Steve Trumble ellen. A világbajnoki övétől megfosztott bokszoló júniusi budapesti veresége után másodszor lép ringbe. Berlinben legyőzte nicaraguai ellenfelét, és maximálisan bízik a szép búcsúban.

A jövőjével kapcsolatosan annyi már most bizonyosan, hogy a magyarországi szövetségben tárt karokkal várják.