Gubacsi továbbjutott, Kapros kiesett a Római parton

2002.04.16. 19:14
Az öt magyarból három győzelmet aratott a 110 ezer dollár összdíjazású Budapest Grand Prix-n, ketten azonban kiestek. Gubacsi Zsófia tartotta jó formáját, Kuti Kis nagy csatában nyert, hasonlóképpen Marosihoz. A hétfőn párosban bravúros sikert arató Kapros simán veszített, Németh Virág három szettben maradt alul.
A mieink közül elsőként Kuti Kis lépett pályára. Az egykor szebb napokat látott - rövisd időre tagja volt az első ötvennek is -, idén mindössze két győzelemmel büszkélkedő magyar hölgy mostanság csupán a 130. világranglistán. Ellenfele a spanyol Bes azonban a 95. Ennek ellenére Kuti kis kezdett jobban, és ha a második játszmát el is bukta, a harmadikban ismét ő volt a jobb. Kuti Kis számára rendkívül fontos ez a torna, mert esélyt kap a felzárkózásra a ranglistán.

Gubacsi tartja jó formáját

Gubacsi következett a sorban, aki a legjobb helyezését érte el a héten a világranglistán(78.), és a papírforma alapján esélyesebb volt az ugyancsak spanyol Martinez(117.) ellenében. A magyar lány azonban némiképp megszenvedett, de a harmadik szettben igencsak összekapta magát, és továbblépett. Sikere történelmi, hiszen neki eddig a Római Parton nem volt egyéniben győztes meccse.

A jelenleg csak 220.-ként rangsorolt Marosi-Aracama Katalin - argentin edző-férje után vette fel második vezetéknevét - gyengén kezdett, de a "hajrában" összeszedetten teniszezett a holland Noorlander (102.) ellen, ennek eredményeként ő is továbbjutott.

A tavaly elődöntős Kapros már az első körben búcsúzott

És akkor most jöjjenek a kudarcok. A tavaly a mágikus száz kapuján is betoppanó Kapros Anikó nem találta a ritmust a francia Beighederrel szemben, és simán, mindössze négy gémet nyerve kikapott.

Kapros hétfőn párosban ismét a régi volt - az első helyezettet verte ki Nagy Kyra oldalán -, sajnos nem sikerült állandósítani nagyszerű játékát keddre, és a 84. helyen álló francia ellen kevésnek bizonyult a tudása. Kapros ezzel a vereséggel sok pontot veszít, hiszen tavaly a négy közé jutott.

Németh Virág becsülettel küzdött

A szupertehetséges Németh Virág első rangosabb WTA-tornáján nem kapott könnyű ellenfelet a francia Loit személyében, hiszen egyrészt riválisa 89., másrészt tavaly Kapros Anikónak is igencsak meggyűlt a baja vele szemben, csupán a harmadik szettben búcsúztatta. Németh becsülettel küzdött, de a döntő játszmában már nem tudta megállítani Loit-t.

Mandula Petra párosban - sérülésre hivatkozva - visszalépett, de egyéniben szerdán ő is ott lesz a salakon. A legjobban jegyzett, a tornán második kiemelt magyar ellenlábasa a szlovák Kurhajcova lesz.

Eredmények
Kuti Kis Rita-Eva Bes (spanyol) 6:4, 2:6, 6:1
Gubacsi Zsófia-Maria Martinez (spanyol) 7:5, 4:6, 6:2
Marosi-Aracama Katalin -Seda Noorlander (holland) 2:6, 7:5, 6:4
Celine Beigbeder (francia)-Kapros Anikó 6:1, 6:3
Emilie Loit (francia)-Németh Virág 7:6, 4:6, 6:3

Tzipora Obziler (izraeli)-Miriam Oremans (holland) 6:3, 6:3
Szvetlana Kuznyecova (orosz)-Silvija Talaja (horvát) 6:3, 6:4
Martina Sucha (szlovák, 1.)-Iveta Benesova (cseh) 3:6, 6:3, 6:4
Cara Black (zimbabwei, 3.)-Eva Fislova (szlovák) 6:3, 3:6, 6:3
Lubomira Bacseva (bolgár)-Jelena Bovina (orosz, 7.) 7:6 (7-1), 6:4
Myriam Casanova (svájci)-Jelena Kostanic (horvát) 6:3, 6:4