Árpád
-2 °C
4 °C

Magyarország-Románia 4-1

2002.04.19. 22:42
A magyar jégkorong válogatott negyedik mérkőzését is megnyerte a székesfehérvári divízió kettes korábban B csoportos világbajnokságon. A románok ellen ezúttal 4-1-re nyertek a mieink, ezzel ha nyernek a dánok ellen Palkovicsék, akkor a magyar hoki történetében először a legjobbak között mérkőzhetnek a jövőben.
A norvégok elleni nagyszerű 3-1-es győzelem - ellenfelünk tavaly esett ki az A csoportból - aligha számított bárki is könnyű győzelemre a románok ellen. Négy éve ugyanis, amikor feljutottunk a B csoportba, 3-2 volt az eredmény.

Szuper benne volt egyetlen kapott gólunkban

A két csapat között most hiába volt papíron nagyobb a különbség, egy ilyen meccsnek mindig parázs a hangulata. Már csak amiatt is, mert a mieinknek nem ezen a találkozón kellett száz százalékot nyújtani, hanem majd szombaton a dánok ellen. Ahol az előzetes eredmények alakulása miatt - az eddig ugyancsak hibátlan dánok a norvégokat is legyőzték 4-3-ra - kizárólag a győzelem érhet A csoportos tagságot a magyaroknak.

Az állás
1. Dánia 8 pont (34-8),
2. Magyarország 8 (16-3)
3. Norvégia 4 (24-10)
4. Nagy-Britannia 4 (17-14)
5. Románia 0 (6-29)
6. Kína 0 (5-39)

Nem is kezdett jól csapatunk, és ha nem is voltak enerváltak, a passzok nem voltak igazán pontosak, nem sikerült úgy lekezelni a pakkot, ahogy kellett volna. A románok a nyolcadik percben egy emberelőnyös szituációt ki is használtak - Szuper némiképp mellényúlt a korongnak , és a válogatott a világbajnokság során először hátrányba került.

A második harmadban már nálunk volt az előny

Szerencsére nem tartott sokáig ez az állapot, az első harmad végén Vas révén egyenlítettünk. A második húsz percben aztán meg lehetett nyugodni a csapatnak. Kivált, mert Ocskay szenzációs szólója után - három hátvéd között vitte el a korongot - Kovács a kipattanót értékesítette.

A románok persze nem adták fel, körömszakadtáig küzdöttek, ám mindez csak arra volt elég, hogy a magyar válogatott ne növelje előnyét. A meleg pillanatokban a sérült Szuper Levente ezúttal is helyén volt.

Ocskay megsérült, de a hírek szerint ott lesz a dánok ellen

A záróharmadban már Palkovics és Ocskay sem lépett a jégre - előbbi pihent, utóbbi kisebb sérülést szenvedett -, de csapatunk már ezt is elviselte. Majoross remek visszaadott passzából Simon, majd Sándor Szilárd miután tökéletes érzékkel ellopott egy korongot, és be is passzolta, már nem volt kérdés a győzelem.

A magyar válogatott így történelmi bravúrra készülhet szombat este, amikor a dánok elleni győzelem már azt jelentené, hogy feljutott az elitmezőnybe, az A csoportba, vagyis Kanadával, a csehekkel, vagy az amerikaiakkal találkozhat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?