Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem sikerült a bravúr jégkorongozóinknak

2002.04.21. 17:25
A magyar jégkorong válogatott 6-2-es vereséget szenvedett a magyarországon rendezett divízió I-es jégkorong-világbajnokságon Dániától. Ez azt jelenti, hogy hiába az egész heti bravúros teljesítmény, a mieinknek nem sikerült kiharcolnia az A-csoportba kerülést. A második hely azonban így is minden dicséretet megérdemel.
Rémálom a találkozó elején

Fantasztikus hangulatban kezdődött a Magyarország-Dánia világbajnoki záró találkozó, mely az A-csoportba való feljutást volt hivatott eldönteni. Számunkra nem kezdődött túl jól az összecsapás, hiszen az északiak már a 4. percben előnybe kerültek Degn lövése nyomán.

Két perccel később pedig egy belőtt korongba nyúlt rosszul bele, és így került Szuper mögé, a magyar kapuba. A mieinket megzavarta a két gyorsan bekapott gól. Sokat hibáztak, teljesen beszorultak, a dánok sorozatban dolgozták ki helyzeteiket a magyar kapu előtt.

Az első magyar helyzet a 13. percben

A mieink első komoly helyzetére a 13. percig kellett várni, ekkor Simon próbálkozását hatástalanította a dán kapus. Ez lendületet adott a mieinknek, akik ezután több lehetőséget is kialakítottak a dán kapu előtt, ám szépíteni nem sikerült.

A második harmad első percében Palkovics előtt adódott hatalmas lehetőség, azonban a vendégek kapusa ismét hárítani tudott. A mieink nagy iramban kezdték ezt a húsz percet, úgy tűnt csak percek kérdése mikor szerzünk gólt.

Két perc alatt két gólt kaptunk

Sajnos azonban a harmad nyolcadik percében Staal, egy jól eltalált lövéssel, növelni tudta a dán előnyt. A gól ismét megfogta a mieinket, és az eddig megcsodált védekezésünk is csődöt mondott, így fordulhatott elő, hogy Johnsen a kék vonalról egy "pattogós" lövéssel négyre növelte a dán csapat góljainak számát.

A mieink - akik egyébként minden dicséretet megérdemelnek egész heti teljesítményükért - nehezen törődtek bele a megváltozhatatlanba, ennek volt köszönhető, hogy Horváth a kilépő dán játékos után ütött. A jogosan megítélt büntetőt Larssen értékesítette, így a második harmad tizenötödik percére eldöntötték a feljutást.

Tokaji szépít

A magyar csapat a negyed végére kezdett el úgy játszani, ahogy tette az egész tornán, így nem volt meglepő, hogy Tokaji szépíteni tudott. Így kétszer húsz perc után négy góllal vezetett a dán válogatott.

A világbajnokság záró harmadából öt perc telte el, amikor az az Ocskay csökkentette a két csapat közötti különbséget, akinek szereplése az utolsó percig kérdéses volt. A fantasztikus székesfehérvári közönség pedig olyan szurkolásba kezdett, ami minden képzeletet felülmúlt.

Két magyar az All-Star csapatban
Nem ért véget azonban magyar siker nélkül a jégkorong világbajnokság. A torna legjobb együttesébe ugyanis két magyar hokis is bekerült. A torna legjobb kapusa címet Szuper Levente érdemelte ki, míg a csatársorban Ocskay Gábor kapott helyet.

A hangulat minden bizonnyal a magyar kaput védő Budait magával ragadta, aki több bravúros védést is bemutatott. Sajnos azonban ez is kevés volt, mert a 14. percben ismét Staal, ismét egy ragyogóan eltalált lövéssel volt eredményes. Ezzel pedig végleg elszálltak a legvérmesebb magyar remények.

Remek csapat, fantasztikus közönség

Azonban a magyar csapat így is minden elismerést megérdemel. Legyőzték a jóval esélyesebbnek tartott angol és norvég együttest, de sajnos ezen az estén a dánok egyértelműen jobbak voltak. A lefújás után a dánok a jégen ünnepeltek, miközben a magyar szurkolótábor percekig éltette ezüstérmes kedvenceit.

Ahogy a magyar csapat, úgy a minden mérkőzésen emberfelettit nyújtó dunaújvárosi és székesfehérvári közönség is minden dícséretet megérdemel. A magyar válogatott minden egyes meccsén karneváli hangulatot teremtettek, és talán mondható, ez az ezüstérem egy kicsit az övék is.

Jan Jasko: Gratulálok a csapatomnak
Jan Jasko, a magyar válogatott szlovák szövetségi kapitánya az MTI-nek elmondta:
- Már az is csoda, hogy egészen az utolsó mérkőzésig volt esélyünk a feljutásra. A dánok jól felkészültek taktikánkból, nem tudtunk gyors ellentámadásokat vezetni, mert remekül védték a területet. Gratulálok a saját csapatom valamennyi tagjának. Nagy boldogság számunkra, hogy sok szurkolónak okoztunk örömet az elmúlt napokban.