Ödön
1 °C
11 °C

Baumgartner újabb balesetet szenvedett

2002.04.28. 15:34
Alig két hónappal az Estorilban történt balesete után - Portugáliában 200 kilométeres sebességgel vágódott a gumifalanak- újabb szerencsés kimenetelű balesetet szenvedett Baumgartner Zsolt. Az F-300-as magyar pilóta ezúttal a barcelonai verseny első körében ütközött egyik ellenfelével. Baumgartner sértetlenül megúszta a karambolt, csupán a keze rándult meg, de a versenyt fel kellett adnia.
Nem sikerült jól Baumgartner Zsolt számára az F-3000-es versenysorozat Barcelonában megrendezett állomása. Az első magyar F-3000-es versenyző az edzések során csak a 16. helyet tudta megszerezni, a versenyen pedig az első körben balesetet szenvedett, és kiesett. Baumgartner a harmadik kanyarban egy előzés közben ütközött a mellette haladó versenyzővel majd a gumifalnak csapódott és kénytelen volt feladni a versenyt.

Baumgartner már a rajtnál beragadt és két vetélytársa is elment mellette, de a következő két kanyarban mindkettőt vissza tudta előzni, így a 16. helyen haladva folytatta a versenyt. A harmadik kanyarban azonban az előtte lévő versenyző kicsúszott az ideális ívről, és pontosan Baumgartner elé került. A magyar pilóta megpróbálta belül elmenni mellette, de ez nem sikerült, mert ellenfele visszajött a pályára és így összeértek az autóik. A koccanás azt eredményezte, hogy Baumgartner járműve felemelkedett a levegőbe majd nekicsapódtam a gumifalnak. A szárnya letört az autónak, és defektet is kapott, így nem tudta folytatni a versenyt.

A történtekről Baumgartner Zsolt a következőket nyilatkozta:
"Sajnos már az időmérő edzések sem úgy sikerültek, ahogyan azt elterveztük a csapattal. Az első körökben nem kockáztattam eleget, és igazából akkor volt kellően tiszta a pálya. Később hiába erőlködtem, már nem tudtam javítani az időmön, ami csak a 16. helyhez volt elég. Csapattársam Ryan Briscoe a 18. helyen kvalifikálta magát, így összességében elmondható, hogy a Nordic autók ezúttal sem szerepeltek jól. A versenyen aztán komoly bizonyítási vágy volt bennem, ami talán túlzott is volt.

Szerencsére komolyabb sérülés nélkül megúsztam a balesetet, csupán a kezem rándult meg egy kicsit. Sajnálom a történteket, mert úgy gondoltam, hogy Barcelonában jó eredményt érhetek el. A következő versenyre mindenképpen javulnom kell nekem is, és a csapatnak is. Fontos lenne, hogy végre az edzésen megfelelő eredményt érjünk el, és a versenyt ne a vert mezőnyből kelljen kezdeni, mert hátul mindig hatalmas a tolakodás, sok olyan versenyző van, aki túl sokat kockáztat az előzés érdekében. "

F3000 versenysorozat, Barcelona:
1. Giorgio Pantano (olasz, Coloni) 51:44.572
2. Enge (cseh, Arden) 0.987 másopderc hátrány
3. Bourdais (francia, Super Nova) 8.159 másopderc hátrány
4. Mauricio (brazil, Red Bull) 11.960 másopderc hátrány
5. Haberfeld (brazil, Astromega) 19.684 másopderc hátrány
6. Toccacelo (olasz, Coloni) 20.383 másopderc hátrány
... 20. Baumgartner Zsolt (magyar, Nordic) kiesett

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?